wtm
Στιγμιότυπο από τις επαφές της κυρίας Τριπολιτσιώτη με συμμετοχή εκπροσώπου της εταιρίας Συμβούλων του Δήμου

Επιτυχημένη παρουσία του δήμου Πάρου στην World Travel Market

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με τα επινίκια μιας ομολογουμένως επιτυχημένης τουριστικής περιόδου και με το βλέμμα στραμμένο στη νέα χρονιά, ο Δήμος Πάρου συμμετείχε και εφέτος στην έκθεση World Travel Market  στο Λονδίνο και μάλιστα με διττή παρουσία.

Πέρα από το περίπτερο στο χώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Πάρος, αξιοποιώντας τις περυσινές επαφές του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μικέ Λεοντή στην WΤΜ, είχε εφέτος ξεχωριστή παρουσία και ως προσεταιριζόμενου μέλους στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκτυο STAN (Students Travel Agents Network). Το διεθνές αυτό δίκτυο  προωθεί παγκοσμίως τον μαθητικό-φοιτητικό τουρισμό, πράγμα που εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του Δήμου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Εκπροσωπώντας τον προορισμό στην εφετινή εκθεσιακή διοργάνωση, η σύμβουλος του Δημάρχου κυρία Ελένη Τριπολιτσιώτη πραγματοποίησε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με δημοσιογράφους , Bloggers και ταξιδιωτικούς πράκτορες από διάφορες χώρες , μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ολλανδία και η Ρωσία με εξειδίκευση στον ιστορικό-πολιτιστικό Τουρισμό, τη γαστρονομία, τον οικογενειακό και το life style τουρισμό και με συνεργασίες με σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης , όπως Sunday Telegraph, National Geographic Traveller, The Jewish Chronicle, Scottish Sunday Post, ABTA Magazine, Huffington Post, Woman’s Own, Global Gourmet κλπ.

Στο μεταξύ, σε έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική, ταξιδιωτική εταιρεία Big 7 Travel Media, αναδείχθηκαν τα 50 καλύτερα νησιά στον κόσμο για το 2020, όπως αυτά ψηφίστηκαν τόσο από τους αναγνώστες, όσο και από τους συνεργάτες της εταιρείας.

Πρόκειται για μία άκρως ποικιλόμορφη λίστα που περιλαμβάνει την Πάρο μαζί με  τροπικούς παραδείσους, μέχρι απομονωμένα νησάκια στους κόλπους της Σκανδιναβίας, με επιλογές από τη Μαγιόρκα και το Βιετνάμ, έως τη Χιλή και την Νέα Ζηλανδία. Στο σχετικό άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για την Πάρο ως «ένα από τα νησιά που αξίζει κανείς να επισκεφτεί όταν είναι διατεθειμένος να πραγματοποιήσει island hopping στις Κυκλάδες».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός  “Justyou” (https://www.justyou.co.uk) που προωθεί μεμονωμένους ταξιδιώτες για “solo” τουρισμό, συμπεριέλαβε την Πάρο στα προγράμματά του για την περίοδο Μαίου-Σεπτεμβρίου 2020.

«Οι εκθεσιακές συμμετοχές του Δήμου μας – τόνισε ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος – οργανώνονται με συστηματικό τρόπο ώστε, κάθε χρόνο, να κεφαλαιοποιούμε τα αποτελέσματα των επαφών της προηγούμενης συμμετοχής, διασφαλίζοντας  τους  στόχους της στρατηγικής  μας , πράγμα που μας δικαιώνει από την ανταπόκριση που έχουμε τόσο σε επίπεδο προβολής όσο και επισκεψιμότητας».

Ο Δήμος Πάρου συμμετέχει και στην έκθεση PHILOXENIA  στη Θεσσαλονίκη με ξεχωριστό πρόγραμμα επαφών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *