Αίρεται η απαγόρευση για ταξίδια στην Αίγυπτο από τη Ρωσία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την άρση των περιορισμών προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που αφορούσαν την πώληση ταξιδιωτικών πακέτων στην Αίγυπτο μέσω του Καΐρου, ανακοίνωσε το Γραφείο Τουρισμού της Ρωσίας, μετά την υπογραφή σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Πούτιν, που αποκαλύψαμε πρι από λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσία προέβη στην απαγόρευση της αεροπορικής σύνδεσης με την Αίγυπτο στα τέλη του 2015, ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση στο όρος Σινά.

«Στις 2 Ιανουαρίου 2018 ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα αναφορικά με “Συγκεκριμένα μέτρα για την εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την προστασία των πολιτών της από ποινικές και άλλες παράνομες ενέργειες”. Το διάταγμα τέθηκε σε ισχύ από την ημέρα υπογραφής του και σύμφωνα με αυτό, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να πουλούν τουριστικά προγράμματα για την Αίγυπτο με βάση την τακτική αεροπορική επικοινωνία με το Κάιρο», δήλωσε σε αναφορά του στην ιστοσελίδα του το υπουργείο.

Η γραμματέας Τύπου της ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας (RCT), Irina Tyourina, ανέφερε ότι η τουριστική αγορά περιμένει την επανέναρξη των πτήσεων charter απευθείας στα θέρετρα. «Μόνο μετά την παύση αυτών των μέτρων θα είναι δυνατόν να μιλήσουμε για την επιστροφή μιας μαζικής τουριστικής ροής προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.

Νωρίτερα οι ταξιδιωτικοί πράκτορες υποστήριξαν ότι οι διακοπές με πτήσεις μέσω Καΐρου δεν θα έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω του μεγάλου κόστους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *