Photo by Rahul Dogra on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: 30% περισσότεροι Ινδοί ανυπομονούν να ταξιδέψουν την εποχή των μουσώνων | Οι ταξιδιωτικές τάσεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διακοπές κατά την περίοδο των μουσώνων, που κάποτε θεωρούνταν μια άγονη περίοδος για ταξίδια, προγραμματίζει ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Ινδών, αναζητώντας όλο και περισσότερο προορισμούς που προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των βροχών.

Αυτές οι τάσεις των Ινδών απέναντι στα ταξίδια  σηματοδοτούν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στις προτιμήσεις τους. Ακολουθούν οι αναδυόμενες ταξιδιωτικές τάσεις και προορισμοί κατά την περίοδο των μουσώνων:

1. Προορισμοί εκτός αιχμής

Παρατηρείται μια στροφή προς τους προορισμούς που αναδεικνύουν την ακατέργαστη ομορφιά της φύσης. Δημοφιλείς ταξιδιωτικοί οργανισμοί όπως η Thomas Cook India Limited και η SOTC Travel αποκαλύπτουν ότι μέρη όπως το Κασμίρ, η Λεχ-Λαντάκ, η Χιματσάλ, η Ουταραχάντ, η Γκόα, η Ουταραχάντ, τα Ανταμάν, το Ποντίσερι, η Κοόργκ, η Οότι, η Μουνάρ, η Γουαϊανάτ, η Ονταϊπούρ και η βορειοανατολική χώρα παραμένουν οι κορυφαίοι αυτή τη σεζόν.

Όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια, η ixigo αναφέρει προορισμούς μικρών αποστάσεων όπως η Μπανγκόκ, η Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι που ξεχωρίζουν ως βασικές επιλογές. Ενώ σύμφωνα με την Kayak, το Μπαλί, το Λονδίνο, το Τορόντο και η Νέα Υόρκη είναι εξίσου δημοφιλή.

2. Σε άνοδο τα σύντομα ταξίδια

Το συνεχιζόμενο υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει πράγματι διαμορφώσει νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπους να ταξιδεύουν, διατηρώντας παράλληλα τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Υπάρχει μια αύξηση στις σύντομες διακοπές με αυτοκίνητο, αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα και τα παρατεταμένα Σαββατοκύριακα από οικογένειες, νέους επαγγελματίες/ millennials και ζευγάρια, επισημαίνει η Thomas Cook. Τα στοιχεία κρατήσεων από την ixigo αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία των ταξιδιωτών (41%) αναζητούν μικρότερα ταξίδια εφέτος την εποχή των μουσώνων, με χρόνο επιστροφής 1-3 ημέρες, γεγονός που δείχνει ότι οι σύντομες αποδράσεις είναι σε άνοδο.

Η SOTC Travel επισημαίνει ότι υπάρχει αύξηση της ζήτησης κατά 20%, σε σύγκριση με πέρυσι για εκλεκτά καταλύματα, για τους μουσώνες. Στις κορυφαίες προτιμήσεις περιλαμβάνονται η διαμονή σε παραδοσιακά μπανγκαλόου, παλάτια, φρούρια, αγροκτήματα ή φάρμες μπαμπού, δεντρόσπιτα και φυτείες τσαγιού/καφέ.

Ωστόσο, η Kayak επισημαίνει ότι οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές, τόσο για τα εγχώρια, όσο και για τα διεθνή ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί κατά περίπου 10% και 12%, αντίστοιχα. Βεβαίως,, υπήρξε αύξηση στις αναζητήσεις ξενοδοχείων για προορισμούς στην Ινδία κατά περίπου 4% και για ξενοδοχεία διεθνώς κατά περίπου 86%, καθώς οι παραθεριστές σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους μουσώνες.

3. “Αγκαλιάζοντας” την περιπέτεια

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, ο μουσώνας αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία για να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες που αυξάνουν την αδρεναλίνη, επιτρέποντάς τους να ξεπεράσουν τα όρια, ενώ περιβάλλονται από εκπληκτικά φυσικά σκηνικά.

Σύμφωνα με την SOTC Travel, οι διακοπές με αυτοκίνητο και οι δραστηριότητες περιπέτειας, όπως η πεζοπορία (Κοιλάδα των λουλουδιών στο Uttarakhand, Κοιλάδα Markha στο Ladakh, Μεγάλες λίμνες στο Κασμίρ), οι εμπειρίες υψηλής αδρεναλίνης με body surfing, bungee jumping, πεζοπορία στο Rishikesh και τη Lonavala, rafting στο Ladakh, zip lining στο Dawki, καγιάκ στην Κεράλα, κ.λπ. παρουσιάζουν άνοδο για την εποχή. Η μηχανή αναζήτησης ταξιδιών ixigo επισημαίνει επίσης ότι τα σόλο ταξίδια πληθαίνουν εφέτος την περίοδο των μουσώνων.

4. Πώς ταξιδεύουν οι Ινδοί την εποχή των μουσώνων

Τα οδικά ταξίδια είναι μια δημοφιλής επιλογή κατά την περίοδο των μουσώνων. Η Kayak επισημαίνει ότι όλο και περισσότεροι Ινδοί επιθυμούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο και να περιπλανηθούν μόνοι τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Για τους εγχώριους προορισμούς, παρατηρείται σημαντική αύξηση 103% στις αναζητήσεις για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, παρά την αύξηση των τιμών κατά 39% κατά μέσο όρο από το 2022.

Ωστόσο, όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, υπάρχουν επίσης ορισμένες ενδιαφέρουσες τάσεις που πρέπει να παρατηρήσουμε. Ο Rajeev Kale, πρόεδρος & επικεφαλής χώρας της Thomas Cook India Limited λέει: “Οι Ινδοί είναι η πεμπτουσία των ατόμων που αναζητούν αξία και ως εκ τούτου σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εκπτώσεις της χαμηλής περιόδου από τις αεροπορικές εταιρίες και τα ξενοδοχεία, μαζί με ειδικές προσφορές ή δωρεάν πρόσθετες παροχές”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kayak, οι αναζητήσεις πτήσεων εσωτερικού αυξήθηκαν κατά περίπου 32%, ενώ οι αναζητήσεις διεθνών πτήσεων σημείωσαν αύξηση περίπου 24% για την περίοδο των μουσώνων. Το αυξημένο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον παρατηρείται παρά τη μέση αύξηση κατά 8% στις τιμές των πτήσεων εσωτερικού και κατά 11% στις τιμές των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών.

“Η πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών πραγματοποιεί επίσης προσφορές για τους μουσώνες, προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις στις πτήσεις κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, οπότε είναι μια καλή στιγμή για τους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους”, σημειώνει ο Aloke Bajpai, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ixigo.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *