Photo by Pavel Danilyuk on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: Αλλαγή… σχεδίου για το 80% των Αμερικανών | Ο πληθωρισμός ασκεί πιέσεις στα ταξιδιωτικά σχέδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τον πληθωρισμό να εξακολουθεί να περιορίζει τα ταξιδιωτικά σχέδια των περισσότερων Αμερικανών, η λύση φαίνεται να είναι φθηνότερα καταλύματα και προορισμοί και λιγότερες ημέρες διακοπές για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες το φετινό καλοκαίρι.

Το 63% των ενηλίκων των ΗΠΑ σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, σε σχέση με το 61% πέρυσι τέτοια εποχή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Bankrate, ενός παρόχου δεδομένων καταναλωτικής πίστης. Οι αεροπορικές εταιρίες προετοιμάζονται για την υψηλή ζήτηση και οι αεροπορικές αρχές προειδοποιούν για μια ακόμη περίοδο διαταραχών των πτήσεων.

Οι προσδοκίες διατυπώνονται καθώς ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,9% τον Απρίλιο μετά την κορύφωσή του στο 9,1% τον περασμένο Ιούνιο και καθώς η λήξη της έκτακτης ανάγκης για την πανδημία από την κυβέρνηση Μπάιντεν ολοκληρώνει επισήμως την εποχή των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με το Covid, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν σε μεγάλο βαθμό εκλείψει.

Αυτό το καλοκαίρι, οι πλουσιότεροι άνθρωποι σχεδιάζουν όλο και περισσότερο να ξοδέψουν χρήματα για ταξίδια, ενώ οι χαμηλόμισθοι αποσύρονται, λένε αναλυτές του κλάδου και ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες.

Μεταξύ των νοικοκυριών που κερδίζουν πάνω από 100.000 δολάρια ετησίως, το 81% είναι πιθανό να κάνει καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με την Bankrate, από 75% πέρυσι. Στο άλλο άκρο του φάσματος, μόλις το 54% των νοικοκυριών που κερδίζουν κάτω από 50.000 δολάρια δήλωσαν το ίδιο, από 56% πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, στη συντριπτική πλειοψηφία του 80%, οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι προσαρμόζουν τα σχέδιά τους λόγω του πληθωρισμού. Για να προσαρμόσουν τον προϋπολογισμό των διακοπών τους, επιλέγουν φθηνότερα καταλύματα ή προορισμούς (29%), ταξιδεύουν για λιγότερες ημέρες (26%), διανύουν μικρότερη απόσταση (23%), επιλέγουν να οδηγήσουν αντί να πετάξουν (26%) ή συμμετέχουν σε λιγότερο δαπανηρές δραστηριότητες (28%), σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η Bankrate.

Ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν μειωθεί μόλις κατά 0,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, οι τιμές της βενζίνης έχουν πέσει κατά περισσότερο από 12%, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Η εταιρία εντοπισμού αεροπορικών εισιτηρίων Hopper προβλέπει ότι το κόστος των εσωτερικών εισιτηρίων μετ’ επιστροφής θα ανέλθει στα 328 δολάρια μέχρι τον Ιούνιο -72 δολάρια λιγότερα από την κορύφωση ρεκόρ του περασμένου καλοκαιριού, αλλά εξακολουθεί να είναι 4% υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία. Έτσι, αρκετοί ταξιδιώτες φαίνεται να επιλέγουν τα οδικά ταξίδια αντί για τις πτήσεις.

Για εξοικονόμηση χρημάτων, το 26% των παραθεριστών σχεδιάζει να μεταβεί στους προορισμούς του αυτό το καλοκαίρι οδικώς αντί να πετάξει, έναντι 16% πέρυσι, σύμφωνα με την Bankrate.

Προγράμματα ανταμοιβής και πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών

Περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται επίσης προς τους πόντους επιβράβευσης και τα προγράμματα ανταμοιβής για να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους των ταξιδιών, με το 34% να το κάνει φέτος, από 28% τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Morning Consult που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο.

Το συντριπτικό 85% των ταξιδιωτών δήλωσαν στο NerdWallet ότι σχεδιάζουν να χρεώσουν τις δαπάνες των καλοκαιρινών τους ταξιδιών σε πιστωτικές κάρτες, και σχεδόν τα τρία τέταρτα από αυτούς δήλωσαν ότι θα εξοφλήσουν αυτές τις χρεώσεις αμέσως μόλις φτάσει στα χέρια τους ο λογαριασμός χρέωσης για να αποφύγουν τα έξοδα τόκων.

Ενώ το 55% των Αμερικανών ταξιδιωτών δήλωσαν στην εταιρεία ερευνών Destinations Analysts ότι τα ταξίδια θα αποτελέσουν υψηλή προτεραιότητα στις δαπάνες τους κατά τους επόμενους μήνες, το ποσοστό αυτό ήταν 6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από εκείνους που δήλωσαν το ίδιο την περασμένη άνοιξη. Ο όμιλος διαπίστωσε επίσης μια πτώση σχεδόν 8 ποσοστιαίων μονάδων στους ταξιδιώτες που δήλωσαν ότι είναι καλή στιγμή για να κάνουν ένα ταξίδι, σε μόλις 30%.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *