ΕΡΕΥΝΑ: Αυτοί είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι τουρίστες παγκοσμίως|Οι Βρετανοί δεν...

ΕΡΕΥΝΑ: Αυτοί είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι τουρίστες παγκοσμίως|Οι Βρετανοί δεν θέλουν τους … Βρετανούς|ΠΙΝΑΚΕΣ

ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

tourism

Μια διεθνής έρευνα του YouGov, παρουσιάζει τους καλύτερους, αλλά και τους χειρότερους τουρίστες παγκοσμίως, σύμφωνα με την γνώμη των πολιτών των προορισμών που επισκέπτονται.

Οι Ιάπωνες είναι οι καλύτεροι τουρίστες παγκοσμίως σύμφωνα με την έρευνα, ενώ στα αξιοπρόσεκτα της έρευνας είναι το γεγονός ότι οι Βρετανοί, έχουν την χειρότερη γνώμη για τους … Βρετανούς τουρίστες. Την χειρότερη βαθμολογία συγκέντρωσαν στην έρευνα εκτός από τους Βρετανούς, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.

Πιο αναλυτικά, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς (57%) έχουν αρνητική γνώμη από τους Βρετανούς τουρίστες και μόνο το 29% έχει θετική γνώμη. Η επόμενη εθνικότητα που έχει υψηλή αρνητική άποψη για τους ομοεθνείς της είναι οι Γερμανοί, όπου το 43% θεωρεί ότι οι Γερμανοί συμπεριφέρονται άσχημα στις διακοπές.

Οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μακριά από εκείνους από τις Φιλιππίνες, όπου ένα επιβλητικό 85% έχει θετική άποψη για τους Φιλιππινέζους που κάνουν διακοπές στο εξωτερικό και μόνο το 11% αισθάνεται το αντίθετο.

Επίσης, δεν είναι δημοφιλείς μεταξύ των Ευρωπαίων, οι Ρώσοι τουρίστες, ιδίως στη Δανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, όπου βρίσκονται στην κορυφή της λίστας (μεταξύ 24% και 38% σε κάθε έθνος), καθώς και στη Γερμανία, όπου το 36% θεωρεί ότι είναι οι χειρότεροι τουρίστες. Οι ίδιοι οι Γερμανοί αναφέρθηκαν συχνά από άλλους Ευρωπαίους (μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι) ως οι χειρότεροι τουρίστες, όπως και οι Κινέζοι.

Οι Κινέζοι τουρίστες είναι ακόμη λιγότερο δημοφιλείς σε άλλα μέρη της Ασίας (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Κίνας), και ονοματίζονται ως οι χειρότεροι τουρίστες στην Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Στην ερώτηση από πού προέρχονται οι καλύτεροι τουρίστες, ένα έθνος ξεχωρίζει πάνω από όλα τα άλλα: οι Ιάπωνες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη, που όλοι οι Ιάπωνες τουρίστες βρίσκονται στην κορυφή των εκτιμήσεων.

ΠΙΝΑΚΕΣ

Δείτε τους πολύ ενδιαφέροντες πίνακες

yougov yougov yougov

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ