Έρευνα: Χρειάζονται περισσότερες γυναίκες στον τουριστικό κλάδο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που κατέχουν κορυφαίες θέσεις εργασίας σε όλο τον τομέα της φιλοξενίας, ταξιδιών και τουρισμού.

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο κλάδος έχει σημειώσει θετική πρόοδο σχετικά με τις γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, πρέπει να καταβληθούν ακόμη προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου του 33% για την εκπροσώπηση των γυναικών σε όλα τα συμβούλια και τις εκτελεστικές επιτροπές έως το 2020.

Η έκθεση δείχνει ότι το ποσοστό των γυναικών στις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών FTSE 100 ( Ο δείκτης FTSE 100 είναι ένας δείκτης αποτελούμενος από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου) αυξήθηκε κατά 3% στο 32%, ελαφρώς καλύτερα από τον προηγούμενο μέσο όρο των 30%.

Υπήρξε επίσης βελτίωση του αριθμού των γυναικών που κατέχουν θέσεις σε εκτελεστική επιτροπή και θέσεις άμεσης έκθεσης σε επιχειρήσεις.

Η ανασκόπηση του τομέα διεξήχθη από την Tea Colaianni, πρόεδρο της Women in Hospitality, Travel and Leisure (WIH2020).

Αξιολόγησε την πρόοδο που έχουν επιτελέσει οι εταιρείες, δεδομένου ότι η αναφορά αμοιβών μεταξύ των φύλων κατέστη υποχρεωτική για εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζομένους το 2017. Συνολικά 120 εταιρείες ερωτήθηκαν και τα δεδομένα τους αναλύθηκαν.

Ο κ. Colaianni δήλωσε:

«Το FTSE 100 είναι ένας από τους ισχυρότερους ομίλους του κλάδου φιλοξενίας, ταξιδιών και αναψυχής και τα βήματα που έχουν γίνει σημαίνει ότι είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου του 33% για τις γυναίκες».

Οι εταιρείες FTSE 250 σημείωσαν επίσης αύξηση του ποσοστού των γυναικών στις θέσεις των διοικητικών συμβουλίων, έως 22% από 20% πέρυσι.

Το ποσοστό παραμένει κάτω από τον διατομεακό μέσο όρο του 25%. Ωστόσο, για την εκτελεστική επιτροπή και τις άμεσες εκθέσεις, ο FTSE 250 ξεπερνά τον μέσο όρο του τομέα, με ποσοστό 27,8% – οριακά χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι.

Η έκθεση υπογραμμίζει την «ενθάρρυνση της προόδου» στον αριθμό των μη εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών γυναικών με το ποσοστό που οι γυναίκες διορίζονται σε αυτούς τους ρόλους τους τελευταίους 12 μήνες,να φτάνουν στο 62%. Σε όλο το FTSE 350, το 40% των μη στελεχών είναι γυναίκες. Ο αριθμός των γυναικών που είναι άμεσες αναφορές σε ολόκληρο τον τομέα έφθασε το 36%.

Η έρευνα δείχνει τομείς στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η περαιτέρω βελτίωση, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της έλλειψης γυναικών σε βασικές ηγετικές θέσεις, με μόλις το 7% βα κατέχει σήμερα τον τίτλο του Διευθύνοντος Συμβούλου σε όλο τον τομέα στον FTSE 350.

Τέλος, ο αριθμός των ατόμων που προέρχονται από έγχρωμο και εθνοτικό μειονέκτημα είναι ένας στους 33 ηγέτες στον κλάδο.

ΠΗΓΗ
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *