© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δυναμικό comeback κάνει η Κρουαζιέρα το 2023 | Homeport ο Πειραιάς | ΕΡΕΥΝΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τους Αμερικανούς να επιστρέφουν στις κρουαζιέρες μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ο κλάδος είναι έτοιμος για ανάκαμψη το 2023. Την ίδια στιγμή το λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύεται σε σημαντικό λιμένα εκκίνησης για το 2023.

Σύμφωνα με έρευνα της AAA Travel, το 52% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό ή πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι κρουαζιέρας, όπως και πριν από την εφαρμογή των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε από το 45% που δήλωσε το ίδιο στην περσινή έκθεση της AAA για την κρουαζιέρα.

“Η κρουαζιέρα έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό. Αναμένουμε πολύ περισσότερους ενδιαφερόμενους να κλείσουν μια κρουαζιέρα το 2023, καθώς πολλά νέα πλοία έχουν εισέλθει στην αγορά”, δήλωσε η Ανώτερη Αντιπρόεδρος Ταξιδιών της AAA, Paula Twidale.

Ήδη, ο Νοέμβριος αποδείχθηκε μήνας ρεκόρ για τις κρατήσεις κρουαζιέρας, με την Black Friday να είναι για πολλές εταιρίες κρουαζιέρας η σημαντικότερη ημέρα από πλευράς κρατήσεων στην ιστορία τους.

Η μελέτη της AAA διαπίστωσε επίσης ότι τα σύγχρονα, φιλικά προς την οικογένεια και πολυτελή κρουαζιερόπλοια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών πλοίων μεταξύ των ατόμων που είναι πιθανό να κάνουν κρουαζιέρα φέτος, αλλά τα μικρότερα, πιο οικεία πλοία κερδίζουν σε δημοτικότητα.

“Ναι, η βιομηχανία κρουαζιέρας είναι έτοιμη για μια σπουδαία χρονιά”, δήλωσε ο Scott Lara της TheCruiseGenius.co. “Με πολλά νέα πλοία να τίθενται σε λειτουργία, όσοι από εμάς έχουν ταξιδέψει σε προηγούμενα πλοία αναζητούν κάτι νέο και συναρπαστικό”.

“Το κλειδί θα είναι οι εταιρίες κρουαζιέρας να σταματήσουν να αυξάνουν τις τιμές για τα φιλοδωρήματα και άλλες υπηρεσίες”, συνέχισε ο κ. Lara.

Στην έρευνα αναδείχθηκαν επίσης οι κορυφαίοι προορισμοί κρουαζιέρας εσωτερικού και εξωτερικού για το 2023, με την Αλάσκα, τη Χαβάη, το Μεξικό και την Καραϊβική να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας αναχωρήσεων εσωτερικού. Την ίδια στιγμή, η Μεσόγειος και οι ευρωπαϊκές ποτάμιες κρουαζιέρες βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας διεθνών αναχωρήσεων.

Τον Δεκέμβριο, οι εταιρίες κρουαζιέρας ανέφεραν ότι έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ κρατήσεων κατά τη διάρκεια των εμπορικών αργιών Black Friday και Cyber Monday, σηματοδοτώντας αύξηση της δημοτικότητας και της ζήτησης που συχνά ξεπερνά τα προ-πανδημικά επίπεδα.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *