Photo by Mircea Brs on Pexels

Δύσκολη υπόθεση η χαλάρωση και η αποσύνδεση από την καθημερινότητα τις πρώτες ημέρες των διακοπών | Τι προτείνει η Hilton

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο ή περισσότερες ημέρες χρειάζονται σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (47%) για να καταφέρουν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν κατά το ξεκίνημα των διακοπών τους. Ωστόσο, μια σειρά από εμπόδια παρεμβάλλονται σε αυτή την πολυπόθητη χαλάρωση, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα. 

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η OnePoll για λογαριασμό της Hilton, σε δείγμα 2.000 ενηλίκων στο Ην. Βασίλειο, το διάστημα 4-9 Μαΐου 2023, τα κορυφαία εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες ώστε να καταφέρουν να ηρεμήσουν τις πρώτες ημέρες των διακοπών τους είναι ότι εξακολουθεί να αποσπάται η προσοχή τους από την καθημερινότητα (39%), η ανησυχία για τη δουλειά που έχουν αφήσει πίσω τους (30%), για τη δουλειά στην οποία θα επιστρέψουν μετά τις διακοπές (29%), ακόμη και το άγχος αποχωρισμού των κατοικίδιων ζώων (11%).

Sounds of the Stay από την Hilton

Με το εντυπωσιακό 69% των Βρετανών να δηλώνει ότι ο πρωταρχικός λόγος για να κάνουν ένα διάλειμμα είναι η ξεκούραση και η χαλάρωση, η Hilton, η οποία διαθέτει πάνω από 7.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, συνεργάστηκε με την ψυχολόγο και ειδική σε θέματα ASMR, Dr. Giulia Poerio, για να προσφέρει μια λύση, τη νέα υπηρεσία “Sounds of the Stay”, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους παραθεριστές να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη διαμονή τους.

Η Hilton διερεύνησε ποιοι ήχοι μεταφέρουν τους ταξιδιώτες αμέσως σε κατάσταση διακοπών, με τον ήχο των απαλών κυμάτων(41%), τον ήχο απογείωσης ενός αεροπλάνου πριν από την απογείωση (24%), το τρίξιμο της άμμου κάτω από τα πόδια (24%) και μια φιλική υποδοχή κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο (21%) να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Παρόλο που πολλοί δυσκολεύονται να ξεκουραστούν αμέσως κατά την έναρξη των διακοπών τους, σχεδόν το ένα τρίτο των ταξιδιωτών (30%) αισθάνεται ότι έχει ξεκινήσει επίσημα το ταξίδι του ενώ ταξιδεύει προς τον προορισμό. Επιπλέον, η τοποθέτηση μιας ειδοποίησης “εκτός γραφείου” στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (16%), η ολοκλήρωση των αποσκευών (12%) και η άφιξη στο ξενοδοχείο (9%) αποτελούν επίσης δείκτες έναρξης του ταξιδιού.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι δραστηριότητες που βοηθούν τους Βρετανούς να χαλαρώσουν περιλαμβάνουν την επαφή του ήλιου στο δέρμα τους (48%), την απόλαυση χαλαρών γευμάτων (44%), το να περνούν τη μέρα τους δίπλα στη θάλασσα (43%), τη φροντίδα από το προσωπικό του ξενοδοχείου (22%) και την ακρόαση μουσικής κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης (21%).

Η ψηφιακή αποτοξίνωση “κλειδί” στη χαλάρωση

Τα ευρήματα της έρευνας αποκάλυψαν, επίσης, ότι η ψηφιακή “αποτοξίνωση” θα μπορούσε να είναι το “κλειδί” για τη χαλάρωση, καθώς η ανάγνωση ενός βιβλίου (37%), η απενεργοποίηση του ξυπνητηριού (32%) και η μείωση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (15%) κατέχουν επίσης υψηλή θέση στον κατάλογο των δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ξεκούραση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ενώ μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για ορισμένους Βρετανούς για να προσαρμοστούν στις διακοπές τους, η “ακτινοβολία”των διακοπών αρχίζει να ξεθωριάζει μετά από 3,2 ημέρες κατά μέσο όρο από την επιστροφή τους, ενώ εξαφανίζεται εντελώς μια εβδομάδα (7,4 ημέρες) μετά.

Ωστόσο, τα ευρήματα της Hilton αποκαλύπτουν ότι η αναδρομή στις φωτογραφίες των διακοπών (36%), η κατανάλωση φαγητού από τον προορισμό των διακοπών (23%) ή η ολοκλήρωση ενός βιβλίου που είχε ξεκινήσει στις διακοπές (22%) αποτελούν τα “κλειδιά” για την αναβολή της μελαγχολίας, που επέρχεται μετά το πέρας των διακοπών.

Η ακρόαση του “Sounds of the Stay” της Hilton, είναι, σύμφωνα με την ξενοδοχειακή αλυσίδα, ένας άλλος τρόπος για να παραταθεί η  αίσθηση των διακοπών, καθώς το ένα πέμπτο (21%) των Βρετανών αποκάλυψαν ότι η μουσική που τους παραπέμπει στις διακοπές βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Με περισσότερα από τα δύο τρίτα των Βρετανών (67%) να πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό να χαλαρώνουν πλήρως όταν βρίσκονται σε διακοπές, τα ευρήματα της Hilton αποκάλυψαν επίσης τον καλύτερο τύπο διακοπών που μπορεί να συμβάλλει σε αυτό. Ενώ οι διακοπές στην παραλία (56%) βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας, οι πολιτιστικές διακοπές (30%), το περπάτημα (28%) και οι διακοπές περιπέτειας (16%) κατέλαβαν επίσης υψηλή θέση.

Οι δέκα κορυφαίοι ήχοι που βοηθούν τους Βρετανούς να μεταφερθούν σε κατάσταση διακοπών είναι:

1.Κύματα που σκάνε απαλά (41%)
2.Το βουητό ενός αεροπλάνου που ετοιμάζεται να απογειωθεί (24%)
3.Το τρίξιμο της άμμου κάτω από τα πόδια σας (24%)
4.Μια φιλική υποδοχή στο ξενοδοχείο σας (21%)
5.Ο παφλασμός μιας πισίνας όταν βουτάς μέσα (20%)
6.Το άνοιγμα του φερμουάρ μιας βαλίτσας (20%)
7.Η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας (19%)
8.Οι ρόδες της βαλίτσας στο πάτωμα του ξενοδοχείου (17%)
9.Το αργόσυρτο βούισμα των τριζονιών (17%)
10.Τα παγάκια που κροταλίζουν σε ένα ποτήρι (15%)

Tagged

1 σχόλιο στο “Δύσκολη υπόθεση η χαλάρωση και η αποσύνδεση από την καθημερινότητα τις πρώτες ημέρες των διακοπών | Τι προτείνει η Hilton

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *