Unsplash
Photo by Florian Hahn on Unsplash

ΕΡΕΥΝΑ: Δύσκολο το άμεσο μέλλον για τα εισερχόμενα διεθνή κι εγχώρια επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ | Απώλειες μέχρι και το 2027

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύσκολο προοιωνίζεται το άμεσο μέλλον για τα ταξίδια προς και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, μέχρι το 2027, όπως διαπιστώνει η Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση στην εξαμηνιαία έκθεση ταξιδιωτικών προβλέψεων, που μόλις δημοσίευσε.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από την Tourism Economics, δείχνει ότι, τόσο τα διεθνή εισερχόμενα ταξίδια, όσο και τα εγχώρια επαγγελματικά ταξίδια θα συνεχίζουν να υπολείπονται των προ-πανδημικών επιπέδων τους εφέτος.

Αυτή η νέα πρόβλεψη έρχεται σε συνέχεια μιας παγκόσμιας έκθεσης ανταγωνιστικότητας της Euromonitor International, όπου οι ΗΠΑ κατέλαβαν την 17η θέση μεταξύ 18 κορυφαίων ταξιδιωτικών, λόγω της ιστορικής υποεπένδυσης και της έλλειψης στρατηγικής εστίασης από τους ομοσπονδιακούς φορείς χάραξης πολιτικής.

“Ενώ εμείς επιστρέφουμε στα προ-πανδημικά νούμερα ταξιδιών, άλλες χώρες προωθούν ενεργά στρατηγικές για να κερδίσουν διεθνείς επισκέπτες και είναι τώρα μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κούρσα για την ανάκτηση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, Geoff Freeman. Παρότρυνε δε, την αμερικανική κυβέρνηση να θεσπίσει συγκεκριμένες πολιτικές για να δώσει ώθηση σε μια πιο απρόσκοπτη, αποτελεσματική και παγκοσμίως ανταγωνιστική ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τα βασικά ευρήματα της έκθεσης περιλαμβάνουν:

-Τα διεθνή ταξίδια προς τις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν, αλλά παραμένουν κάτω από την πλήρη ανάκαμψη πριν από την πανδημία. Τέτοιοι εξωτερικοί παράγοντες όπως η παγκόσμια μακροοικονομική επιβράδυνση, το ισχυρό, αμερικανικό δολάριο και οι παρατεταμένοι χρόνοι αναμονής για την έκδοση βίζας θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη. Ο φετινός όγκος των επισκεπτών αναμένεται να φθάσει το 98% των επιπέδων του 2019, επιτυγχάνοντας τελικά πλήρη ανάκαμψη το 2025. Με την προσαρμογή στον πληθωρισμό, τα επίπεδα δαπανών αναμένεται να χρειαστεί μέχρι το 2026 για να ανακάμψουν πλήρως.

-Ανταγωνιστικές χώρες σε όλο τον κόσμο επανήλθαν ταχύτερα στα προ της πανδημίας ποσοστά επισκεψιμότητας, ενώ ορισμένες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, αύξησαν το μερίδιό τους στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά. Αντίθετα, το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά, στην πραγματικότητα, συρρικνώνεται.

-Ο τομέας των επαγγελματικών ταξιδιών αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται φέτος, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Μέχρι το τέλος του 2024, ο όγκος αναμένεται να φθάσει το 95% των επιπέδων του 2019, από 89% το 2023, αλλά δεν προβλέπεται να ανακάμψει πλήρως μέχρι το 2026. Οι εγχώριες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια είναι απίθανο να επιστρέψουν στα προ-πανδημικά επίπεδα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος.

-Η αύξηση των εγχώριων ταξιδιών αναψυχής επιβραδύνθηκε το 2023, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν, εξαιτίας παραγόντων όπως το υψηλότερο κόστος δανεισμού και οι αυστηρότερες συνθήκες πίστωσης. Ενώ ο τομέας πέτυχε πλήρη ανάκαμψη στα προ της πανδημίας επίπεδα το 2022, η επιβράδυνση αυτή δημιουργεί νέες προκλήσεις.

Η πρόβλεψη της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των ομοσπονδιακών πολιτικών στην τόνωση της ταξιδιωτικής ανάπτυξης και στην ενίσχυση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν τη μείωση των χρόνων αναμονής για τη συνέντευξη για τη θεώρηση των επισκεπτών στις ΗΠΑ, την ελαχιστοποίηση των χρόνων αναμονής στα τελωνεία στα σημεία εισόδου, την επιτάχυνση της ανάπτυξης βιομετρικών συστημάτων ασφαλείας και τη βελτίωση της εμπειρίας των αεροπορικών ταξιδιών μέσω της μακροπρόθεσμης ανανέωσης της εξουσιοδότησης της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Ως απάντηση στις προκλήσεις που περιγράφονται, η Αμερικανική Ένωση Ταξιδιών εγκαινίασε την Επιτροπή Απρόσκοπτων και Ασφαλών Ταξιδιών, μια ομάδα αποτελούμενη από πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού τομέα.

Στόχος της επιτροπής αυτής είναι να υποβάλει προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ και την προώθηση της ανάπτυξης. Η επιτροπή σχεδιάζει να παρουσιάσει τις προτάσεις της το φθινόπωρο του 2024, εναρμονιζόμενη με την ευρύτερη έκκληση για συντονισμένες προσπάθειες αναζωογόνησης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *