Photo by King's Church International on Un
Photo by King’s Church International on Unsplash

ΕΡΕΥΝΑ: Εκτεταμένα ταξίδια στο εξωτερικό προγραμματίζουν οι Βρετανοί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο | Η Ελλάδα στις προτιμήσεις τους

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να επωφεληθούν από την τετραήμερη αργία από το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας και τους εορτασμούς, εκδράμοντας στο εξωτερικό, με την Ισπανία να συνιστά κορυφαία επιλογή και την Ελλάδα να βρίσκεται στις πέντε πρώτες προτιμήσεις τους για ταξίδια εκτός συνόρων. 

Οι μοναδικοί εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ, που προγραμματίζονται  μεταξύ της Πέμπτης 2 Ιουνίου και της Κυριακής 5 Ιουνίου, αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι χαλάρωσης στο εξωτερικό.

Με βάση τον δείκτη ζήτησης του ειδικού στα ταξιδιωτικά δεδομένα, Mabrian, η Ισπανία είναι η πρώτη επιλογή για τους Βρετανούς που θέλουν να πάνε στο εξωτερικό, λαμβάνοντας το 12,09 ανά εκατομμύριο αναζητήσεων, ακολουθούμενη με διαφορά από την  Ιταλία με 5,37, ενώ έπονται η Τουρκία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία με 4,44, 4,30 και 4,16 αντίστοιχα.

Η ανάλυση που εξετάζει την αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις πέντε προαναφερόμενες χώρες  δείχνει μια κορύφωση για το Σαββατοκύριακο πριν από την αργία, ακολουθούμενη από μια σαφή πτώση της ζήτησης.

Ωστόσο, η ζήτηση δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τις μέσες τιμές των δωματίων, με την Ιταλία να έχει την υψηλότερη μέση τιμή με 133,84 ευρώ, ακολουθούμενη από την Ελλάδα με 120,65 ευρώ, την Ισπανία με 119,28 ευρώ, την Πορτογαλία με 118,23 ευρώ και τελευταία την Τουρκία με μόλις 82,45 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Mabrian, ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας, Carlos Cendra, δήλωσε: “Συνήθως αυτή την εποχή του έτους υπάρχει μια σταθερή αύξηση της ζήτησης σε εβδομαδιαία βάση, για ευρωπαϊκούς, ηλιόλουστους, παραθαλάσσιους προορισμούς από τη βρετανική αγορά, καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και η καλοκαιρινή περίοδος αρχίζει κανονικά. Όμως το φετινό Σαββατοκύριακο της μεγάλης αργίας, λόγω των εορτασμών για την 70ή επέτειο της βασίλισσας Ελισάβετ, δημιούργησε μια ευπρόσδεκτη, έκτακτη ώθηση στη ζήτηση, με σαφή προτίμηση των ταξιδιωτών να πάρουν ολόκληρη την εβδομάδα άδεια και να επωφεληθούν από εννέα ημέρες διακοπών στην αξία μόλις τριών ημερών εργασιακών διακοπών”.

“Είναι ενδιαφέρον ότι η Ισπανία είναι ο ξεκάθαρος νικητής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές δωματίων, ιδίως σε σύγκριση με την Τουρκία, γεγονός που δείχνει ότι ένας προορισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή διαμονή και ότι οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για μια οικεία και υψηλής ποιότητας εμπειρία. Ίσως η Βρετανία μπορεί να σκεφτεί κάποιες άλλες επετείους για να γιορτάσει π.χ. τον Οκτώβριο, ώστε να ενισχύσει την ενδιάμεση περίοδο σε όλη την Ευρώπη”, συμπλήρωσε ο κ. Cendra.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Εκτεταμένα ταξίδια στο εξωτερικό προγραμματίζουν οι Βρετανοί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο | Η Ελλάδα στις προτιμήσεις τους

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *