©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρευνα: Η Ελλάδα στο Top 5 των Αυστριακών για διακοπές εφέτος

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην πρώτη πεντάδα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες συναντάται η Ελλάδα, μπροστά από την Ισπανία, η οποία τοποθετείται στην πέμπτη θέση.

Όπως προκύπτει από το ετήσιο βαρόμετρο που συνέταξε ο τουριστικός πράκτορας GRUBER-reisen, βάσει έρευνας που πραγματοποίησε, όπως, άλλωστε, κάθε χρόνο, ανάμεσα σε 1.200 πελάτες του για τους προορισμούς που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διακοπές εφέτος, η Αυστρία αποτελεί την νο1 επιλογή για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες. Η Κροατία ακολουθεί στη δεύτερη θέση, στην τρίτη συναντάται η Ιταλία, με την Ελλάδα να έπεται στην τέταρτη θέση και την Ισπανία να ολοκληρώνει το Top 5 με τους αγαπημένους προορισμούς των Αυστριακών για το 2022.

Στην συντριπτική πλειοψηφία του 95%, οι Αυστριακοί, επιθυμούν να επισκεφθούν την Ευρώπη για τις διακοπές τους εφέτος, ενώ ένα ποσοστό 30% είναι αποφασισμένο να πραγματοποιήσει τις διακοπές του στο εξωτερικό, όπψς αναφέρεται στην έρευνα.

Το 37% των ερωτηθέντων εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν έως και δύο ταξίδια διακοπών εφέτος, με τη μέση διάρκεια παραμονής να φέρεται αυξημένη, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι διακοπές σε ηλιόλουστους, παραθαλάσσιους προορισμούς συνιστούν την πρώτη επιλογή για το 65% των Αυστριακών ταξιδιωτών, ενώ τα ταξίδια σε πόλεις (city breaks) παραμένουν δημοφιλή, καθώς βρίσκονται στη δεύτερη θέση, όπως και το προηγούμενο έτος, με τις διακοπές ευεξίας να προτιμώνται από το 25% των ερωτηθέντων, ακολουθώντας στην τρίτη θέση.

Σε ποσοστό 63% οι Αυστριακοί απευθύνεται σε τουριστικά γραφεία αναζητώντας συμβουλές από ειδικούς για τις διακοπές τους, αν και το ξεφύλλισμα έντυπων ταξιδιωτικών καταλόγων εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές για την επιλογή προορισμού διακοπών μεταξύ των Αυστριακών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συμβουλές από φίλους και συγγενείς, ενώ, παράλληλα, έμπνευση για την επιλογή προορισμού αντλούν οι καταναλωτές στην Αυστρία από τα ντοκιμαντέρ και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, σύμφωνα με το ετήσιο βαρόμετρο του GRUBER-reisen, περίπου το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη δυνατότητα χρήσης ευέλικτων επιλογών επανακράτησης και ακύρωσης διακοπών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *