Εκτός από την Αθήνα, στις 10 χειρότερες πόλεις της Ευρώπης “φιγουράρουν” επίσης η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.
Στην τέταρτη θέση με τις χειρότερες πόλεις για τους ψηφιακούς νομάδες στην Ευρώπη βρίσκεται μία ακόμη ελληνική πόλη, η τρίτη κατά σειρά, και αυτή δεν είναι άλλη από την Πάτρα, η οποία συγκέντρωσε βαθμολογία 52,33.
Η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει δείκτη ποιότητας ζωής 128,6, δείκτη ασφάλειας 53 και δείκτη ευτυχίας 5,93.
Από την άλλη, στη δεκάδα των καλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων για εξ αποστάσεως εργαζόμενους, στην πρώτη θέση κατατάσσεται το Λουξεμβούργου, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 68 στα 100 -την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους προορισμούς που εξετάστηκαν.
Η πόλη σημείωσε εντυπωσιακή βαθμολογία στην ποιότητα ζωής (192,9), υψηλή βαθμολογία στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης (75) και στον δείκτη ευτυχίας (7,23).
Η Τούζλα, η φθηνότερη πόλη για εξ’ αποστάσεως εργαζόμενους
Η Τούζλα, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανακηρύχθηκε η φθηνότερη πόλη για να ζήσει κανείς ως εξ’ αποστάσεως εργαζόμενος στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό 76,29 στα 100.
Ένα γεύμα σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη κοστίζει μόλις 4,50 δολάρια. Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης κοστίζει 225 δολάρια τον μήνα και 170 δολάρια εκτός του κέντρου της πόλης. Για ένα διαμέρισμα 85 τ.μ., οι βασικοί λογαριασμοί όπως ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, νερό και απορρίμματα κοστίζουν 168 δολάρια τον μήνα, ενώ η σύνδεση Wi-Fi στοιχίζει 20 λίρες.
Οι αναλυτές της Brother UK για να καθορίσουν τις καλύτερες και χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για να εργαστεί κανείς εξ αποστάσεως εξέτασαν παράγοντες όπως η ταχύτητα του Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος και λοιπών εξόδων, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό, καθώς, επίσης, η ασφάλεια που παρέχει η χώρα και το συνολικό κόστος ζωής. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν μια σταθμισμένη κατάταξη για να καθορίσουν μια συνολική βαθμολογία για την απομακρυσμένη εργασία στις χώρες που εξέτασαν.