©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: “Μεγαλύτερες” διακοπές με μικρότερο κόστος | Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα από τη Βρετανία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πραγματοποίηση διακοπών μεγαλύτερης διάρκειας θα μπορούσε να συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων σε έναν σπάνιο αριθμό περιπτώσεων, σύμφωνα με έρευνα της Which?.

Η εταιρία ανέλυσε τις τιμές 400 οργανωμένων διακοπών τον Απρίλιο από παρόχους όπως οι easyJet holidays, Jet2, Love Holidays, On The Beach και TUI για αναχωρήσεις τον Αύγουστο από το Λονδίνο και διαπίστωσε πως σε 26 περιπτώσεις η επιλογή πακέτου διακοπών 11 διανυκτερεύσεων αντί για 10 αποδείχθηκε συνολικά φθηνότερο.

Η Which? εντόπισε επίσης περιπτώσεις όπου η παράταση ενός ταξιδιού κατά μία διανυκτέρευση θα κόστιζε λιγότερο από 5 λίρες επιπλέον ανά άτομο.

Στην περίπτωση δύο ατόμων που επέλεξαν ένα all-inclusive πακέτο τεσσάρων αστέρων στη Φουερτεβεντούρα, με την TUI, τον Αύγουστο, θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 1.188 λίρες ή 28% με την παράταση της διαμονής τους από 10 σε 11 διανυκτερεύσεις. Οι μικρότερης κατά μία ημέρα διάρκειας διακοπές θα κόστιζαν 4.148 λίρες, αλλά η επιλογή για διαμονή 11 διανυκτερεύσεων μείωσε την τιμή σε 2.960 λίρες.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένα πακέτο διακοπών με την ΤUΙ, για δύο άτομα, σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, με πρωινό, ήταν συνολικά 584 λίρες ή 292 λίρες ανά άτομο φθηνότερο, με το κόστος των διακοπών των 11 διανυκτερεύσεων να διαμορφώνεται από 1.862 σε 1.278 λίρες, μειωμένο κατά 31%.

Ένα άλλο παράδειγμα, πληρώνοντας μία λίρα παραπάνω ανά άτομο, δύο άτομα θα μπορούσαν να επεκτείνουν μια διαμονή 10 διανυκτερεύσεων στην Κρήτη με την easyJet σε 11 διανυκτερεύσεις, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος σε 2.544 λίρες για δύο άτομα, σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, έναντι 2.542 λίρες που ήταν το αντίστοιχο κόστος για 10 διανυκτερεύσεις.

Μια σειρά παραγόντων μπορεί να καθορίσει την τελική τιμή ενός ταξιδιωτικού πακέτου, όπως η προσφορά και η ζήτηση, αλλά και οι διαφορετικές ημερομηνίες πτήσεων, όμως οι διακοπές 11 ημερών είναι συχνά λιγότερο δημοφιλείς.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο αναπληρωτής συντάκτης της Which?, Jo Rhodes, είπε: “Αν κάνετε κράτηση για διακοπές, αξίζει να ελέγξετε αν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και στη διάρκεια της διαμονής σας. “Αν και φαίνεται αντιφατικό, περιστασιακά υπάρχουν σημαντικές εξοικονομήσεις που μπορείτε να κάνετε παρατείνοντας το ταξίδι σας”.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: “Μεγαλύτερες” διακοπές με μικρότερο κόστος | Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα από τη Βρετανία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *