Photo by Esther Ann on Unsplash

ΕΡΕΥΝΑ: Μετατέθηκαν για Φθινόπωρο και Χειμώνα τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά σχέδια μερίδας Αμερικανών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, πολύ λιγότεροι το πραγματοποίησαν. Έτσι, το 54% των καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για ταξίδια το φετινό φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, μόλις το 46% των πολιτών στις ΗΠΑ ταξίδεψαν την καλοκαιρινή περίοδο του 2022, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ValuePenguin, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 1.600 Αμερικανούς -ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 73% που δήλωνε ότι σκόπευε να ταξιδέψει, τον περασμένο Απρίλιο.

Οι λόγοι πίσω από την αποχή από τα καλοκαιρινά ταξίδια ποικίλλουν, με τις δυσκολίες στα αεροπορικά ταξίδια, όπως οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις, να αποτελούν πιθανό παράγοντα. Στην πραγματικότητα, το 48% πιστεύει ότι τα αεροδρόμια λειτουργούν χειρότερα τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία. Ενώ, ορισμένοι εξακολουθούσαν να προβάλλουν τις ανησυχίες τους γύρω από τον Covid-19 ή τελικά υπαναχώρησαν λόγω των υψηλότερων ναύλων των αεροπορικών εταιριών.

Άλλα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι τα κάτωθι:

-Το 54% των Αμερικανών έχει σχέδια για ταξίδια το φθινόπωρο ή/και τον χειμώνα. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο μεταξύ των ατόμων με υψηλό εισόδημα (69%) και της Gen Zers (63%).
-Κάποιοι που ταξίδεψαν αυτό το καλοκαίρι αντιμετώπισαν προβλήματα. Περίπου 1 στους 5 ταξιδιώτες του καλοκαιριού (19%) δηλώνει ότι έχασε ένα σημαντικό γεγονός ή μια σημαντική περίσταση λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων πτήσεων, ενώ ένα παρόμοιο ποσοστό (17%) αντιμετώπισε απώλεια αποσκευών.
-Η πλειονότητα των καταναλωτών πιστεύει ότι η εμπειρία των πτήσεων έχει υποβαθμιστεί από την εποχή πριν από την πανδημία. Σχεδόν οι μισοί (48%) σημειώνουν ότι τα αεροδρόμια είναι πιο πολυσύχναστα και λιγότερο λειτουργικά -ποσοστό που “εκτοξεύεται” στο 67% μεταξύ των baby boomers. Επιπλέον, το 30% δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ασφαλές να πετάει δεδομένης της ανησυχίας για την υγεία, όπως ο COVID-19 και η ευλογιά των πιθήκων.
-Οι ταξιδιώτες είναι ανοιχτοί στο να υποβάλουν αίτηση για το σύστημα PreCheck για να μειώσουν τις μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των Αμερικανών δηλώνουν ότι, είτε είναι πρόθυμοι να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα (26%), είτε το επεξεργάζονται (42%).

Λαμβάνοντας υπόψη ποιες ομάδες ανέφεραν τα υψηλότερα ποσοστά μη πραγματοποίησης καλοκαιρινών διακοπών, οι βασικοί παράγοντες γι’ αυτό ήταν οι ανησυχία για την υγεία και οι οικονομικές προκλήσεις. Για παράδειγμα, το 65% των Baby Boomers (ηλικίας 57 έως 76 ετών) δεν ταξίδεψε, σε σύγκριση με το 42% των Gen Zers (ηλικίας 18 έως 25 ετών). Εν τω μεταξύ, το 69% όσων κερδίζουν λιγότερα από 35.000 δολάρια ετησίως παρέμειναν… άπραγοι, έναντι μόλις 36% όσων κερδίζουν 100.000 δολάρια και άνω.

Στην προηγούμενη έρευνα της ValuePenguin που διεξήχθη τον Απρίλιο, το ποσοστό που ανέμενε να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι ανερχόταν στο 73%. Συγκεκριμένα, μεταξύ των γονέων με παιδιά κάτω των 18 ετών, το 84% σκόπευε να ταξιδέψει, αλλά μόνο το 57% το έπραξε.

“Αν και πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αριθμό ανθρώπων που παραιτήθηκαν από τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά τους σχέδια, αυτό δεν είναι εντελώς περίεργο, δεδομένων των πρόσφατων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες”, είπε η Sophia Mendel, εμπειρογνώμονας της ValuePenguin σε θέματα ταξιδιών. “Από τις παρατεταμένες ανησυχίες για τον Covid-19 και το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων, μέχρι την αύξηση του κόστους ζωής, που προκύπτει από τον πληθωρισμό, και τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις και ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων, οποιοσδήποτε παράγοντας θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην ακύρωση των καλοκαιρινών ταξιδιωτικών σχεδίων”, συμπλήρωσε η κα. Mendel.

Στο επίκεντρο η εορταστική περίοδος

Παρόλο που τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά σχέδια δεν πήγαν όπως τα περίμεναν κάποιοι, το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει σχέδια για το φθινόπωρο ή τον χειμώνα.

Σχέδια για φθινοπωρινά ή χειμερινά ταξίδια έχουν οι:

-Υψηλόμισθοι (69%)
-Gen Zers (63%)
-Γονείς μικρών παιδιών (56%)

“Δεν νομίζω ότι είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να σχεδιάζουν ταξίδια κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, ειδικά γύρω από γιορτές όπως η Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα”, εξήγησε η κα. Mendel.

 

 

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Μετατέθηκαν για Φθινόπωρο και Χειμώνα τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά σχέδια μερίδας Αμερικανών

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *