©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΈΡΕΥΝΑ: Oι 20 κορυφαίοι προορισμοί για το Καλοκαίρι του 2022 στη γαλλική αγορά | Στο νο2 η Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημείο αναφοράς για τους Γάλλους ταξιδιώτες αποτέλεσε τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στη δεύτερη θέση μεταξύ των 20 πιο δημοφιλών, τουριστικών προορισμών στη γαλλική αγορά, με την Ισπανία να τοποθετείται στην πρώτη θέση, σύμφωνα με το Τουριστικό Βαρόμετρο της L’Echo touristique.

Το νέο αυτό βαρόμετρο που διεξήγαγε η Orchestra για λογαριασμό ης L’Echo touristique, παρουσιάζει τους 20 κορυφαίους προορισμούς όσον αφορά τις ταξιδιωτικές αναχωρήσεις, με βάση τον όγκο εργασιών των offline και online ταξιδιωτικών γραφείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του lechotouristique.com, η Ισπανία και τα νησιά της ήταν οι “νικητές” της σεζόν. Ο προορισμός κατέγραψε “άλμα” 69%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, που αποτέλεσε το έτος αναφοράς. Και αυτό παρά την έντονη αύξηση του μέσου όρου (+21%).

Στο δεύτερο σκαλί του “βάθρου”, η Ελλάδα επίσης “απογειώθηκε”, κατά 40%, με τη Γαλλία να ακολουθεί στην τρίτη θέση (+2%). Η εσωτερική, τουριστική κίνηση στη Γαλλία έχει εξομαλυνθεί, ακόμη και μειωθεί, για έναν απλό λόγο: το φαινόμενο των ταξιδιών “εκδίκησης” αφορά, κυρίως, κι έχει ωφελήσει τους ξένους προορισμούς.

Μακρινά ταξίδια: Η Δομινικανή Δημοκρατία πρώτη επιλογή των Γάλλων

Στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, η Δομινικανή Δημοκρατία κέρδισε τα “ηνία”. Ο μέχρι πρότινος χειμερινός προορισμός, τώρα είναι και καλοκαιρινός προορισμός. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η χώρα ανακηρύχθηκε στον κορυφαίο προορισμό για μακρινές πτήσεις (+45%) στη γαλλική αγορά, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της L’Echo touristique.

Η χώρα αποκομίζει τα οφέλη της πολιτικής Covid: τα σύνορα παρέμειναν ανοιχτά και οι όροι εισόδου ήταν απλοί. Ακόμα και σήμερα, οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία δεν χρειάζεται να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid.

Στον άλλο μεγάλο “νικητή” αναδείχθηκε η Τανζανία, ιδίως η Ζανζιβάρη. Ο προορισμός -δημοφιλής στους ταξιδιωτικούς παράγοντες- παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ανοιχτός κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και πάνω απ’ όλα, οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες έχουν επενδύσει σημαντικά στη χώρα και η προσφορά παραμένει υψηλή.

Σχετική ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε την επιστροφή των χωρών της νότιας Μεσογείου. Η Τυνησία, το Μαρόκο, αλλά και η Τουρκία ανέκαμψαν τη φετινή, τουριστική σεζόν, ενώ οι τρεις αυτές χώρες είχαν εξαφανιστεί, εν μέρει, από το “ραντάρ” το 2021. Ιδιαίτερα στο Μαρόκο η ανάκαμψη “εκτοξεύτηκε” (+52%).

Από την άλλη πλευρά, στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν σημειώθηκε η αναμενόμενη “αναζωπύρωση”. Η γαλλική αγορά ήλπιζε ότι θα “απογειώνονταν” και πάλι σημαντικά μετά από δύο χρόνια σχεδόν κλειστών διεθνών συνόρων. Όμως, η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ (ξεπέρασε πρόσφατα το ευρώ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια) και η υποχρεωτική εξέταση για τα μη εμβολιασμένα παιδιά στην ηλικία των τριών και πέντε ετών έχουν αναμφίβολα ανατρέψει τα σχέδια των Γάλλων ταξιδιωτών.

Η μεγαλύτερη πτώση στην πρώτη 20άδα παρατηρήθηκε για την ιταλική αγορά (-43%), η οποία αποτελεί έναν ολοένα και περισσότερο ασύνδετο κι απομακρυσμένο προορισμό για τους Γάλλους.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “ΈΡΕΥΝΑ: Oι 20 κορυφαίοι προορισμοί για το Καλοκαίρι του 2022 στη γαλλική αγορά | Στο νο2 η Ελλάδα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *