Photo by Gustavo Fring on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν ταξίδια στις γιορτές παρά τις ανησυχίες τους για τις πτήσεις | Στα 2.000 $ οι δαπάνες για ταξίδια τα Χριστούγεννα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ποσοστό 62% οι Αμερικανοί σχεδιάζουν κάποιο ταξίδι τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι ανησυχούν για τυχόν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, για απώλειες αποσκευών και άλλες “τρικλοποδιές”, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της εταιρίας υπηρεσιών ανταλλαγής συναλλάγματος IPX103.

Περίπου το 35% των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανές καθυστερήσεις στα αεροδρόμια και ακυρώσεις πτήσεων για την επερχόμενη ταξιδιωτική περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων του 2023. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι το 23% αντιμετώπισε διαταραχές πτήσεων φέτος, ένα σημαντικό 62% των Αμερικανών σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τη φετινή, εορταστική περίοδο.

Η έρευνα της IPX103 διαπίστωσε ότι από τους Αμερικανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν, σε ποσοστό 42% επιλέγουν το αεροπορικό ταξίδι και το 54% το αυτοκίνητο. Επιπλέον, εάν οι τιμές της βενζίνης μειωθούν κατά την περίοδο των εορτών, δύο στα τρία άτομα εκφράζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να επιλέξουν να ταξιδέψουν οδικώς. Συγκεκριμένα, το 44% σχεδιάζει να ταξιδέψει για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ το 84% έχει σχέδια για ταξίδια τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά τους προορισμούς των διακοπών, το 38% επιχειρεί να ταξιδέψει σε μια γειτονική πολιτεία, το 25% να διασχίσει τη χώρα, το 25% θα παραμένει εντός της πολιτείας του και το 12% θα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τη διαμονή, η πλειονότητα των Αμερικανών (58%) σχεδιάζουν να μείνουν με την οικογένειά τους, ενώ το 21% θα επιλέξει για τη διαμονή του κάποιο ξενοδοχείο ή θέρετρο, το 10% θα μείνει με φίλους, το 9% θα επιλέξει ενοικιαζόμενη κατοικία και το 2% έχει άλλες επιλογές διαμονής.

Αποταμιεύουν για τα εορταστικά ταξίδια οι Αμερικανοί

Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος Αμερικανός έχει βάλει στην άκρη 892 δολάρια για αεροπορικά ταξίδια το 2023. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες υπολογίζουν ότι θα δαπανήσουν κατά μέσο όρο 2.005 δολάρια για ταξίδια τη φετινή περίοδο των διακοπών. Σχεδόν οι μισοί, το 45%, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν πόντους ή προγράμματα ανταμοιβής για να εξοικονομήσουν χρήματα από τα ταξίδια, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 515 δολάρια ανά άτομο. Ωστόσο, το 84% των Αμερικανών δεν σκοπεύουν να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλεια.

Περίπου το 56% των Αμερικανών ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα πραγματοποιούν έλεγχο μιας βαλίτσας όταν πετούν και το 42% από αυτούς ανησυχούν για πιθανή απώλεια της αποσκευής. Μάλιστα, περίπου το 18% λαμβάνει προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας συσκευές εντοπισμού.

Η έρευνα υπογράμμισε επίσης ότι η απώλεια αποσκευών δεν είναι η μόνη ανησυχία των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, καθώς το 31% ανησυχεί για τον Covid-19 και το 38% σχεδιάζει να φορέσει μάσκα ενώ ταξιδεύει.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τρεις στους τέσσερις ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν επιπλέον για ευκολία και ηρεμία, επιλέγοντας συχνά απευθείας πτήσεις. Επιπλέον, το 62% είναι πρόθυμο να δαπανήσει περισσότερα για να εξασφαλίσει θέσεις δίπλα σε μέλη της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών.

Τον Οκτώβριο, μια έκθεση από την U.S. Travel Association και την Ipsos προέβλεψε ότι οι προκλήσεις στα αεροπορικά ταξίδια θα μπορούσαν να προκαλέσουν στην οικονομία των ΗΠΑ κόστος ύψους 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να δοθεί προτεραιότητα σε ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), να ενισχυθεί τόσο η στρατηγική, όσο και η χρηματοδότηση της FAA και να υιοθετηθούν καινοτόμες πρακτικές για τα αεροπορικά ταξίδια με βάση τις εμπειρίες άλλων χωρών.

Τα αεροδρόμια των ΗΠΑ με τις περισσότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ για να εντοπίσει τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ, αυτά με τις περισσότερες καθυστερήσεις και αυτά με τις περισσότερες ακυρώσεις.

Τα πέντε πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ είναι τα Hartsfield-Jackson Atlanta International, Dallas/Fort Worth International, Denver International, Chicago O’Hare International και Los Angeles International, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, τα αεροδρόμια με τις περισσότερες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις πτήσεων έχουν επικεφαλής το Fort Lauderdale-Hollywood International, ακολουθούμενο από το McCarran International (Λας Βέγκας, Νεβάδα), το Orlando International, το Denver International, το Baltimore/Washington International Thurgood Marshall και το Chicago Midway International, όπως αποκάλυψε η έρευνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, μια πτήση χαρακτηρίζεται ως αργοπορημένη εάν αναχωρεί 15 λεπτά ή περισσότερο μετά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα πέντε κορυφαία αεροδρόμια των ΗΠΑ με τον υψηλότερο αριθμό ακυρωμένων πτήσεων είναι το Dallas Love Field, το Fort Lauderdale-Hollywood International, το Newark Liberty International (Newark, New Jersey), το LaGuardia (Νέα Υόρκη) και το Dallas/Fort Worth International.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *