Φωτό: Lufthansa

Έρευνα: Οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί αυξάνουν τη ζήτηση για ταξίδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα τέλη Ιανουαρίου, με την παραλλαγή Omicron να μαίνεται στην Αμερική, όπως, άλλωστε, και στην Ευρώπη, ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ταξίδια δεν αποτελούν μεγάλη προτεραιότητα για την πλειοψηφία των Αμερικανών. Από εκείνους, ωστόσο, που επιλέγουν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, αυτήν τη στιγμή, την… παράσταση κλέβουν οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες.

Η παραλλαγή Omicron διέκοψε τα ταξιδιωτικά σχέδια για το 55% των Αμερικανών καταναλωτών, σύμφωνα με μια νέα ταξιδιωτική έκθεση από την Cardify, μια εταιρία έρευνας αγοράς με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, που παρακολουθεί τον αντίκτυπο του Covid-19 στις καταναλωτικές δαπάνες, στις ΗΠΑ.

Από αυτούς που αποφάσισαν να ακυρώσουν τα ταξίδια τους, σε ποσοστό 59% ανέφεραν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον Covid-19 ως τον πιο σημαντικό παράγοντα, ακολουθούμενο από τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε κάποιον άλλο (41%).

Από τους 3.000 συμμετέχοντες στην έρευνα της Cardify, η οποία αποτυπώνει το ποιος καθοδηγεί αυτή τη ζήτηση, ποσοστό 52% δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο τους επόμενους έξι μήνες.

Όπως φαίνεται, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν την ισχυρότερη πρόθεση να ταξιδέψουν πιο συχνά το 2022 από ό,τι το 2021.

Η πλειονότητα όσων έχουν εμβολιαστεί με την ενισχυτική δόση του εμβολίου (59%) και οι πλήρως εμβολιασμένων (54%) ερωτηθέντες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν αεροπορικό ταξίδι μέσα στους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με μόλις 39% των μη εμβολιασμένων ατόμων.

Επίσης, το 41% ​​των μη εμβολιασμένων ανθρώπων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο φέτος, ενώ μόνο το ένα τέταρτο των πλήρως εμβολιασμένων (25%) ή των ατόμων που είχαν λάβει ενισχυτική δόση του εμβολίου (24%) δεν θα ταξιδέψουν αεροπορικώς το 2022.

Όταν ρωτήθηκαν ποιοι παράγοντες θα ενίσχυαν περαιτέρω την πρόθεσή τους να πετάξουν, η κορυφαία επιλογή ήταν κάποια μορφή απαίτησης εμβολιασμού (30%).

Στην υποθετική ερώτηση εάν μια αεροπορική εταιρία είχε ως απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού για να πετάξουν οι ταξιδιώτες θα επηρέαζε την ταξιδιωτική τους απόφαση, το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα επέλεγαν μόνο μια αεροπορική εταιρία που θα εφάρμοζε αυτή την προϋπόθεση για τα ταξίδια, ενώ το 34% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν θα είχε καμία διαφορά στην απόφασή τους. Την ίδια στιγμή, περίπου ένα στα πέντε άτομα (22%) δήλωσε ότι θα επέλεγε μια αεροπορική εταιρία που δεν θα ακολουθούσε αυτή τη γραμμή.

Τη στήριξή τους απέναντι στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid επέδειξε η πλειοψηφία των Αμερικανών σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Τον Αύγουστο του 2021, για παράδειγμα, σχεδόν έξι στους 10 Αμερικανούς (57%) υποστήριξαν την απαίτηση εμβολίου για πτήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Associated Press.

Σε μια έρευνα παρακολούθησης του Harris Poll Covid-19, που έγινε τον Νοέμβριο του 2021, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (66%) δήλωσαν ότι οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού πριν πετάξουν στις ΗΠΑ, με την πλειοψηφία αυτών αν είναι γυναίκες (69%), να ανήκουν στη γενιά των millennials (69%) και να κερδίζουν περισσότερα από 100.000 $ ετησίως (71%).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *