silver

EΡΕΥΝΑ: Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για τους Boomers

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ

Στην Ευρώπη βρίσκονται κατά κύριο λόγο οι χώρες που ανήκουν στο top 5 για τη διαμονή των Boomers, σύμφωνα με έρευνα του ageukmobility.

H Φινλανδία και η Δανία φέρονται ως οι καλύτερες χώρες για τους Baby Boomers, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από 105 χώρες. Η κατάταξη βασίστηκε στην αξιολόγηση των εξής παραγόντων:

 • Προσδόκιμος μέσος όρος ζωής
 • Επίπεδα του Δείκτη Υγείας
 • Ασφάλεια
 • Ικανοποίηση
 • Κόστος Διαβίωσης
 • Τιμές ιδιοκτησίας
 • Ηλικία έναρξης συνταξιοδότησης

Και οι 5 κορυφαίες χώρες προέρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Την Φινλανδία και τη Δανία ακολουθούν οι Ολλανδία, Eλβετία και Αυστραλία. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Αυστρία, Καναδάς, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία και Ισπανία. Η Βρετανία κατατάσσεται 17η, ενώ έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 28η θέση.

What are the 10 best countries to live in for older people?
 1. Finland
 2. Denmark
 3. Netherlands
 4. Switzerland
 5. Australia
 6. Austria
 7. Canada
 8. Norway
 9. New Zealand
 10. Spain

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη θέση της Φινλανδίας οφείλεται στην καλή απόδοσή της σε όλους τους παράγοντες που προαναφέρθηκαν. Η Δανία αποδίδει και αυτή καλά σε όλους τους τομείς, ειδικά σε αυτόν της ικανοποίησης.

Τα ισχυρά χαρτιά της Ολλανδίας είναι οι τιμές ιδιοκτησίας και ο δείκτης ικανοποίησης. Η Ελβετία, παρά τις αυξημένες τιμές στα κόστη διαβίωσης, πετυχαίνει υψηλά σκορ στην ικανοποίηση και τον προσδόκιμο μέσο όρο ζωής. Ουραγός της πεντάδας είναι η Αυστραλία με σταθερή απόδοση στο σύνολο των παραγόντων.

Η Βρετανία δεν πέτυχε την κατάταξη στην κορυφαία πεντάδα, παρόλο που ξεπερνά σε απόδοση τη Φινλανδία και την Δανία στον προσδόκιμο μέσο όρο ζωής, αλλά υστερεί στα υπόλοιπα κριτήρια.

Στον αντίποδα της κατάταξης των κορυφαίων κρατών, υπάρχει και η λίστα με τα χειρότερα. Σε αυτή συγκαταλέγονται Ιράκ, Κένυα, Ουκρανία, Βενεζουέλα, Καμπότζη, Νιγηρία, Ιράν, Αίγυπτος, Ναμίμπια και Δομινικανή Δημοκρατία.

Όσον αφορά τον κάθε παράγοντα ξεχωριστά
 • Προσδόκιμο μέσου όρου ζωής

Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται οι Hong Kong (με το ρεκόρ 85 ετών), Ιαπωνία, Ελβετία, Σιγκαπούρη και Ισπανία.

Οι χειρότερες είναι οι Νιγηρία, Ουγκάντα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική και Κένυα. Ο μέσος όρος ζωής στην Κένυα διαμορφώνεται στα 54.7 έτη, ενώ ο συνολικός παγκόσμιος μέσος όρος κινείται στα 70 έτη.

 • Το καλύτερο σύστημα υγείας

Στις κορυφαίες θέσεις φιγουράρουν οι Ταϊβάν, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Αυστρία και Δανία. Έκπληξη αποτελεί η πρωτιά της Ταϊβάν, η επιτυχία της οποίας βασίζεται σε ένα εθνικό σύστημα ασφάλισης που παρέχεται από το κράτος με θετικά στοιχεία τις μικρές αναμονές, τα χαμηλά κόστη και τη συνολική κάλυψη.

Τα χειρότερα συστήματα υγείας εμφανίζονται στο Μαρόκο, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν και το Μπανγκλαντές. Στο Μαρόκο υπάρχουν δύο συστήματα υγείας, το ιδιωτικό και το δημόσιο. Το δεύτερο διακρίνεται αρνητικά λόγω της κακής ποιότητας, των εγκαταστάσεων, των παροχών και των ελλείψεων σε εξοπλισμό.

 • Ασφάλεια

Στις πιο ασφαλείς χώρες συγκαταλέγονται οι Ισλανδία, Σιγκαπούρη, Νορβηγία, Ελβετία και η Δανία(η οποία είναι στην ίδια θέση με την Ιαπωνία).

Στις πιο επικίνδυνες ανήκουν το Ιράκ, η Συρία, η Βενεζουέλα, η Κολομβία, και η Ν. Αφρική (η οποία είναι στην ίδια θέση με τη Νιγηρία). Όλα αυτά τα κράτη τοποθετούνται σε αυτή την αρνητική κατάταξη λόγω των πολέμων και των πολιτικών κρίσεων που έχουν ξεσπάσει στις επικράτειές τους.

 • Ικανοποίηση

Στις χώρες με τους πιο ικανοποιημένους πολίτες ανήκουν οι Φινλανδία, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία (η οποία είναι στην ίδια θέση με την Ισλανδία) και η Ελβετία.

Στις πιο «δυστυχισμένες» χώρες βρίσκονται οι Συρία, Μποτσουάνα, Ινδία, Αίγυπτος και η Ουγκάντα.

 • Κόστος διαβίωσης

Χαμηλά  κόστη διαβίωσης έχουν το Πακιστάν, η Ινδία, η Συρία, η Τυνησία και το Ουζμπεκιστάν. Σε αυτή την περίπτωση παρατηρούμε χώρες ουραγούς από άλλους παράγοντες, και πρέπει να αναλογιστούμε αν οι φθηνές τιμές υπερτερούν αυτών.

Πιο «τσιμπημένες» είναι οι Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ιαπωνία, και η Δανία.

Ποιοι είναι οι baby boomers

Οι Βaby Βoomers είναι η καταναλωτική γενιά που γεννήθηκε (1946-1964) πολύ πριν την δημιουργία του ίντερνετ. Nέες έρευνες δείχνουν πως η γενιά αυτή, εξοικειώνεται όλο και περισσότερο με τις νέες τεχνολογίες!

Νέα χαρακτηριστικά των Baby Boomers

Το 54% των Baby Boomers διαθέτει πλέον smartphone.

Το 91% έχει λογαριασμό σε κάποιο από τα social media.

Το 84% έχει λογαριασμό στο Facebook.

Το 16% περνά πάνω από 11 ώρες τη βδομάδα στο Facebook

Το 41% έχει λογαριασμό στο Pinterest

Το 95% χρησιμοποιεί τα mail για να επικοινωνήσει

Το 58% πιθανόν να επισκεφθεί το site μιας εταιρείας που είδε στα social media

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *