Έρευνα: Oι millennials στρέφονται στα ταξιδιωτικά γραφεία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχεδόν το 60% των millennials χρησιμοποίησε ένα παραδοσιακό ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσει ένα ταξίδι, κατά το τελευταίο έτος – περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα

Συγκριτικά, μόνο το 19% ηλικίας 54-72 ετών και το 36% των  ηλικίας 40-53 ετών χρησιμοποίησε ταξιδιωτικό γραφείο.

Ο οργανισμός μάρκετινγκ τουρισμού MMGY Global, ο οποίος έκανε τη μελέτη, δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την τάση.

Το πορτρέτο του ταξιδιωτικού πράκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το 57% των millennials- ηλικίας 18-39 ετών – χρησιμοποίησε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να κλείσει τουλάχιστον ένα διάλειμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους 12 μήνες.

Η τάση αντιστράφηκε για τα ταξίδια στο εξωτερικό, με το 84% των millennials, που ερωτήθηκαν να δηλώνουν ότι είχαν κλείσει ταξίδι με πράκτορα το τελευταίο έτος, σε σύγκριση με το 97% των 54-72 ετών και το 88%, που ήταν ηλικιωμένοι.

Περισσότερες από 2.000 δραστήριοι ταξιδιώτες αναψυχής συμμετείχαν στην έρευνα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι ερωτηθέντες έπρεπε να έχουν ετήσιο εισόδημα νοικοκυριού ύψους τουλάχιστον £ 30.000 και να έχουν κάνει τουλάχιστον μία διανυκτέρευση εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία δύο χρόνια.

Η έρευνα δεν περιελάμβανε κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.

 Ο Tony Mann, διευθυντής του Idle Travel, δήλωσε:

«Παρατηρήσαμε αύξηση των millennials,για διακοπές στο εξωτερικό, αλλά και αύξηση των κρατήσεων για κατοικίες και καταλύματα στο Λονδίνο».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *