Photo by Andrea Piacquadio on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: Οι ταξιδιώτες τοποθετούν την ευεξία μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών τάσεων το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένας αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών επιλέγει διακοπές με γνώμονα την ευεξία, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στις ταξιδιωτικές τάσεις το επόμενο έτος, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της CGH Earth Experience Wellness.

Διακοπές ευεξίας επιλέγει όλο και μεγαλύτερος αριθμός νέων σε ηλικία ταξιδιωτών, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτού του είδους οι διακοπές δεν απευθύνονται σε γηραιότερους ταξιδιώτες, αλλά σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα.

Παρακάτω ακολουθούν διάφορες τάσεις στα ταξίδια ευεξίας:

Ταξίδια αποκατάστασης και διακοπές θεραπείας

“Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία” και αυτό το ρητό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό σήμερα. Αντί να απευθύνονται για θεραπευτικές αγωγές σε νοσοκομείο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς την παραδοσιακή, ολιστική υγεία. Η Classical Kerala Ayurveda & Prakruti Chikitsa – Indian Naturopathy έχει αποδειχθεί ότι έχει αποφέρει σπουδαία αποτελέσματα όσον αφορά τις διαταραχές του τρόπου ζωής και άλλες μακροχρόνιες καταστάσεις υγείας.

Η ευεξία δεν θεωρείται πλέον μια έννοια για τους ηλικιωμένους. Τα κέντρα ευεξίας υποδέχονται έναν αυξανόμενο αριθμό νεότερων ακροατηρίων για προληπτική υγειονομική περίθαλψη.

Έχοντας δει μια παλαιότερη γενιά που χρειάστηκε να λάβει δια βίου φαρμακευτική αγωγή για τις διαταραχές του τρόπου ζωής τους, οι νέοι στρέφονται τώρα προς τη Νατουροπαθητική και την Αγιουρβέδα ως μέσο για να αποφύγουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Βλέπει κανείς μια μεγάλη αλλαγή στη νοοτροπία της νεότερης γενιάς που δίνει έμφαση στην υγιεινή διατροφή, τη γυμναστική και την πιο προσεκτική ζωή. Επιλέγουν αποδράσεις με βάση την ευεξία και ταξίδια αυτοθεραπείας.

Τα προληπτικά προγράμματα υγείας που είναι μετασχηματιστικά είναι δημοφιλή στους νέους. Τα θεραπευτικά προγράμματα απευθύνονται περισσότερο στην μεγαλύτερη γενιά και συνήθως βασίζονται στην κάλυψη των αναγκών.

Η γενιά Z αναζητά πλέον μια μη επεμβατική προσέγγιση χωρίς φάρμακα για να ζήσει μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Ανανεωμένο ενδιαφέρον για την Αγιουρβέδα μετά την πανδημία

Η φιλοσοφία της Αγιουρβέδα της Κεράλα έχει γίνει αποδεκτή παγκοσμίως για τα τεράστια οφέλη της και για την επιστήμη και τη μεθοδολογία των θεραπειών. Η πορεία θεραπείας Panchakarma που περιλαμβάνει 21 ημέρες έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους. Η κοινωνία, πλέον σε μεγάλο βαθμό, συνειδητοποιεί την ανάγκη για την ευθύνη να πάρει την υγεία της στα χέρια της, αξιοποιώντας την αρχαία ιατρική σοφία της Ινδίας, η οποία χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης και σεβασμού.

Σόλο ταξίδια για ευεξία

Οι άνθρωποι επιλέγουν ολοένα και περισσότερο τα Solo ταξίδια που τους βοηθούν να περάσουν από διαδικασία αυτοθεραπείας και ολιστικής μεταμόρφωσης. Η δυνατότητα επανασύνδεσης με τη φύση βοηθά τους σόλο επισκέπτες να επαναφέρουν τη ζωή τους σε ισορροπία και να συγχρονιστούν με το μυαλό, το σώμα και την ψυχή τους. Τα σόλο ταξίδια δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να θέσουν τους εαυτούς τους στο σωστό μονοπάτι για μια υγιεινή ζωή.

Επένδυση χρόνου και χρημάτων για ταξίδια ευεξίας

Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν ένα διάλειμμα μέσα στον χρόνο που θα είναι εντελώς αφιερωμένο στην ευημερία τους. Είναι επίσης πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, αν αυτό σημαίνει καλύτερη υγεία όλο τον χρόνο και πιο θετική ψυχική κατάσταση. Πλέον, από την παραδοσιακή νοοτροπία της αναβολής της ευεξίας σε μεταγενέστερη ημερομηνία και σε βάση ανάγκης, παρατηρείται μια προσέγγιση περισσότερο προληπτική κι επιβεβλημένη.

Γαλήνιοι χώροι 

Το να μπορεί κανείς να ασχοληθεί με την υγεία του, αλλά να μην αισθάνεται ασθενής με την παραδοσιακή έννοια, φαίνεται να είναι αυτό που βρίσκει ανταπόκριση σε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, ειδικά σε εκείνους που έχουν κατανοήσει τη σημασία της προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης και σε εκείνους που αντιμετωπίζουν την εμφάνιση διαταραχών του τρόπου ζωής. Το να διατηρεί κανείς το μυαλό του ευτυχισμένο κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής πορείας έχει συζητηθεί και στη σύγχρονη ιατρική, και οι θεραπευτικοί χώροι έχουν αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα για την απόκτηση μιας θετικής ψυχολογικής διάθεσης.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Οι ταξιδιώτες τοποθετούν την ευεξία μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών τάσεων το 2023

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *