Photo by Pavel Danilyuk on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: Μεγαλύτερες διακοπές και ταξίδια στο εξωτερικό “ψηφίζουν” οι Βρετανοί

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τις βαλίτσες έτοιμες είναι οι Βρετανοί, που φαίνεται να μην πτοούνται από τον Covid-19, που συνεχίζει να δηλώνει “παρόν”, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, αλλά και τις ακυρώσεις πτήσεων. Παρά, λοιπόν, τις αντιξοότητες, σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) επιθυμούν ένα ξεχωριστό ή παρατεταμένο διάστημα διακοπών φέτος ως άμεση αντίδραση στα δύο χρόνια αποκλεισμού, άγχους και ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η αποφασιστικότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι έρχεται παρά την πρόσφατη αναστάτωση στα βρετανικά αεροδρόμια και τις ανησυχίες για το κόστος ζωής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ταξιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας AllClear.

Με την κρίση του βιοτικού κόστους να πλήττει τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, η ανάμνηση του γεγονότος ότι έζησαν δύο χρόνια αποκλεισμού παραμένει επίσης στο προσκήνιο για πολλούς και πάνω από το 70% δηλώνουν ότι άλλαξε την άποψή τους για τη σημασία των ταξιδιών στο εξωτερικό.

Από αυτούς, το 35% δήλωσε ότι η εμπειρία του εγκλωβισμού ανέδειξε να επισκέπτονται τώρα τα μέρη που θέλουν να δουν όσο είναι σε φυσική κατάσταση και σε θέση να το κάνουν.

Ένα επιπλέον 19% δήλωσε ότι θα ήθελε να επισπεύσει τα σχέδια για τις διακοπές της ζωής του, αντί να τα αφήσει να συνεχίσουν να αποτελούν “όνειρο θερινής νυκτός”. Ενώ, το 12% θα ήθελε να κάνει ένα εκτεταμένο διάλειμμα από τη ζωή στο σπίτι και να ταξιδέψει.

Η τρίτη ηλικία πρόθυμοι να πληρώσει περισσότερα

Για τους ηλικιωμένους, η επιθυμία να σταματήσουν να αναβάλλουν τα σχέδιά τους ήταν πιο ισχυρή. Σε εθνικό επίπεδο, το 46% των ατόμων άνω των 55 ετών, και το 45% των συνταξιούχων, δήλωσαν ότι τα δύο χρόνια της πανδημίας κατέστησαν πιο σημαντικό γι’ αυτούς να επισκεφθούν τα μέρη που επιθυμούν να δουν.

Οι άνω των 65 ετών ήταν επίσης πρόθυμοι να πληρώσουν τα περισσότερα για να είναι ξεχωριστές οι διακοπές τους φέτος. Αυτή η γενιά δήλωσε ότι θα ήταν ευτυχής να ξοδέψει κατά μέσο όρο 1.457 λίρες ο καθένας για να κάνει φέτος τις διακοπές της ζωής του. Το ποσό αυτό έχει αυξηθεί από £1.001 που ήταν σε αντίστοιχο ερώτημα στην περυσινή έρευνα της AllClear.

Η νέα έρευνα υποδηλώνει ότι πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται, επί του παρόντος, στην ανοικοδόμηση της ζωής, των σχέσεων και της ευημερίας τους μετά την πανδημία και οι διακοπές είναι το “κλειδί” σε αυτό.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) δήλωσε ότι ο σκοπός των υπερατλαντικών ταξιδιών φέτος είναι η αποφόρτιση από τη δουλειά, ενώ το 19% δήλωσε ότι οι διακοπές θα τους βοηθούσαν να αντιμετωπίσουν κάποια από τα προβλήματα άγχους από τα οποία υπέφεραν μετά τον εγκλωβισμό, αλλά και σε θέματα ευεξίας.

Επιπλέον, το 19% ήθελε να περάσει ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα που είχε καιρό να δει και το 17% ήθελε να γιορτάσει την ελευθερία του να ταξιδέψει και να περιηγηθεί, μετά από μεγάλες περιόδους απομόνωσης και εργασίας στο σπίτι.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλος της AllClear, Chris Rolland, δήλωσε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αυξήσεις του κόστους ζωής αποτελούν μείζονα ανησυχία για πολλούς και οι πρόσφατες διαταραχές στα αεροδρόμια θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εύθραυστη εμπιστοσύνη στον ταξιδιωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι τα αεροδρόμια είναι τόσο απασχολημένα είναι επειδή οι άνθρωποι θέλουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η έρευνά μας δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ασφάλεια των ταξιδιών έχει ανακάμψει σημαντικά φέτος -και υπάρχει συσσωρευμένη βούληση να πράξουν ανάλογα. Οι ζωντανές αναμνήσεις του εγκλεισμού έχει, για πολλούς, καλλιεργήσει μια πραγματική επιθυμία να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο. Το οικονομικό πλαίσιο είναι εξαιρετικά δύσκολο και ο Covid είναι ακόμα εκεί έξω, αλλά το καθήκον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σήμερα είναι να υποστηρίξει την ανάκαμψη που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται ο τομέας και να βοηθήσει τους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους”.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Μεγαλύτερες διακοπές και ταξίδια στο εξωτερικό “ψηφίζουν” οι Βρετανοί

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *