Photo by Anete Lūsiņa on Unsplash

ΕΡΕΥΝΑ: Προσεκτικοί με τις ταξιδιωτικές δαπάνες οι Αμερικανοί | Συνεχίζουν να λένε ναι στα ταξίδια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας γιγαντώνεται και μια περίοδος πιο προσεκτική όσον αφορά τις ταξιδιωτικές δαπάνες φαίνεται ότι επίκειται στην αμερικανική αγορά. Εντούτοις, τα ταξίδια της εορταστικής περιόδου και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τα ταξίδια παραμένουν υγιείς, όπως προκύπτει στην τελευταία ανάλυση του Νοεμβρίου της Destination Analysts, για την κατάσταση του Αμερικανού ταξιδιώτη. 

Σύμφωνα με την ανάλυση οι Αμερικανοί ταξιδιώτες θεωρούν ότι οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σύντομα σε ύφεση, με τα δύο τρίτα να πιστεύουν πλέον ότι αυτό το οικονομικό αποτέλεσμα πλησιάζει (είναι ενδιαφέρον ότι η πεποίθηση αυτή καλύπτει όλες τις γενιές, τις γεωγραφικές περιοχές και τα επίπεδα εισοδήματος). Ως εκ τούτου, το 68% των Αμερικανών ταξιδιωτών δηλώνουν ότι είναι προσεκτικοί με τα χρήματά τους ως αποτέλεσμα των ανησυχιών για την ύφεση. Από αυτή την ομάδα των καταναλωτών, το 79% δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνει τη μείωση των δαπανών για ταξίδια.

Η οικονομική ανησυχία και η επιθυμία να… σφίξουν τα πορτοφόλια αυξάνονται

Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των Αμερικανών που δηλώνουν ότι τα ταξίδια αποτελούν προτεραιότητα στον προϋπολογισμό τους αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε χαμηλό 10 μηνών (στο 54%) και το ποσοστό που δηλώνει ότι το παρόν είναι μια καλή στιγμή για να ξοδέψει κανείς σε ταξίδια είναι το χαμηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ από τότε που ξεκίνησε η Destination Analysts να θέτει αυτή την ερώτηση, τον Ιούλιο του 2021 (στο 25%).

Οι κυριότεροι αποτρεπτικοί παράγοντες για ταξίδια που αναφέρουν οι Αμερικανοί εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε οικονομικά ζητήματα και ζητήματα κόστους, με τη βενζίνη, το κόστος των ταξιδιών γενικά,το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και προσωπικοί οικονομικοί λόγοι να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως παράγοντες που έχουν αποτρέψει τους Αμερικανούς από το να ταξιδέψουν περισσότερο από ό,τι θα επιθυμούσαν.

Διακοπές και διεθνείς ταξιδιωτικές προσδοκίες εξακολουθούν να είναι υγιείς βραχυπρόθεσμα

Παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από τις ταξιδιωτικές δαπάνες, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τα ταξίδια εξακολουθούν να εμφανίζονται ευοίωνες. Πάνω από το 82% των Αμερικανών ταξιδιωτών δηλώνουν ότι έχουν ήδη υπάρχοντα σχέδια ταξιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, για τους επόμενους τρεις μήνες, το 58% έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι αναψυχής, το 51% ένα ταξίδι για να επισκεφθεί φίλους και μέλη της οικογένειας, το 15% ένα επαγγελματικό ταξίδι και το 9% ένα ταξίδι σε συνέδριο/διάσκεψη. Πάνω από το 28% δηλώνει ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει για αναψυχή τον Νοέμβριο (που είναι αυξημένο κατά 4 μονάδες, σε σχέση με έναν μήνα πριν) και πάνω από το 30% σχεδιάζει να ταξιδέψει τον Δεκέμβριο (αυξημένο κατά 2 μονάδες, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Εξετάζοντας τα ταξίδια για τις επερχόμενες γιορτές, το 26% των Αμερικανών ταξιδιωτών αναφέρει ότι έχει επί του παρόντος σχέδια να ταξιδέψει για την Ημέρα των Ευχαριστιών (από 20% το 2021), το 30% αναφέρει σχέδια ταξιδιού για τα Χριστούγεννα (από 27% το 2021) και το 14% σχεδιάζει να ταξιδέψει για την Πρωτοχρονιά (από 12% το 2021).

Επίσης, παρά την οικονομική ανησυχία, το ενδιαφέρον για διεθνή ταξίδια αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα από την αρχή του έτους. Επί του παρόντος, το 31% των Αμερικανών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να ταξιδέψει εκτός των ΗΠΑ, παρά στο εσωτερικό (αύξηση 6 μονάδων, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022). Επιπλέον, το 34% δηλώνει ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει εκτός των ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες (αύξηση 7 μονάδων, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022).

Οι κορυφαίες διεθνείς περιοχές που οι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν στο εγγύς μέλλον είναι η Ευρώπη, ο Καναδάς, το Μεξικό και τα νησιά της Καραϊβικής.

Μεταξύ των πιο αισιόδοξων ευρημάτων σχετικά με το τρέχον συναίσθημα για τα ταξίδια είναι ότι ο ενθουσιασμός των Αμερικανών για τα μελλοντικά τους ταξίδια έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2022 (μετράει 7,7 σε κλίμακα από 0-10 και είναι από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 3 χρόνια). Σχεδόν το 80% των Αμερικανών ταξιδιωτών αναφέρουν ότι έκαναν κάποιο ταξίδι που ονειρεύτηκαν ή σχεδίασαν την τελευταία εβδομάδα, και το 42% συμφωνούν ακόμη ότι ονειρεύονται ή φαντασιώνονται συχνά τα μελλοντικά τους ταξίδια.

Αυξάνεται το θετικό κλίμα για τα αεροπορικά ταξίδια, αλλά και η ανησυχία για την ασφάλεια

Παρόλο που το καλοκαίρι του 2022 ήταν μια δύσκολη περίοδος για τα αεροπορικά ταξίδια, σε αυτή την τελευταία ανάλυση “The State of the American Traveler”, τα αεροπορικά ταξίδια ως προτιμώμενο μεταφορικό μέσο κέρδισαν μερίδιο από τα οδικά ταξίδια. Το ένα τρίτο δηλώνει ότι προτιμά τα αεροπορικά  από τα οδικά ταξίδια, τα ταξίδια κρουαζιέρας και τα ταξίδια με τρένο, αυξημένα κατά 4 μονάδες τον τελευταίο μήνα. Εν τω μεταξύ, το 40% προτιμά τα οδικά ταξίδια, μειωμένο κατά 4 μονάδες από τον Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς, οι ανησυχίες για την προσωπική ασφάλεια κατά τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας αυξάνονται. Όταν ρωτήθηκαν πόσο ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια όταν ταξιδεύουν εντός των ΗΠΑ, το 46% δηλώνει τώρα ότι έχει περισσότερες από μέτριες ανησυχίες, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 6 μονάδων τον τελευταίο μήνα. Πάνω από το 7% των Αμερικανών ταξιδιωτών αναφέρουν ότι οι ανησυχίες για την προσωπική τους ασφάλεια τους απέτρεψαν ακόμη και από το να ταξιδέψουν τους τελευταίους έξι μήνες.

Τα podcast παίζουν στα αυτιά των ταξιδιωτών

Σχεδόν το 30% των Αμερικανών ταξιδιωτών αναφέρουν ότι ακούνε podcasts σε τακτική βάση. Ενώ το αληθινό έγκλημα, η κωμωδία, οι ειδήσεις και το περιεχόμενο με θέμα την ψυχαγωγία βρίσκονται στην κορυφή των λιστών ακρόασης, το 16% δηλώνει ότι ακούει τακτικά ταξιδιωτικά podcasts.

Μεγαλύτερη μέριμνα για το περιβάλλον 

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ταξιδιώτες δηλώνουν τώρα ότι συνήθως καταβάλλουν προσπάθεια να περιορίσουν τις προσωπικές τους επιπτώσεις στο περιβάλλον όταν ταξιδεύουν, και το 38% αναφέρει ότι σχεδίασε προσεκτικά να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ταξιδιού του στο πιο πρόσφατο ταξίδι με διανυκτέρευση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *