©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρευνα: Πρώτος προορισμός η Γερμανία για τους Γερμανούς το Πάσχα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου και οι ημέρες του Πάσχα που πλησιάζουν ξυπνούν στους Γερμανούς την επιθυμία να ταξιδέψουν, όπως επιβεβαιώνει έρευνα που διεξήχθη από την infas quo για την girocard, σύμφωνα με την οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Γερμανοί “ψηφίζουν” Γερμανία για διακοπές το φετινό Πάσχα.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε διαδικτυακά από την infas quo για λογαριασμό της EURO Kartensysteme, αποκάλυψε ότι η νεότερη ομάδα-στόχος έως την ηλικία των 29 ετών (16%) και οι ηλικίες 40 έως 49 ετών (17%) προαναγγέλλουν ήδη το φετινό Πάσχα το ταξιδιωτικό “κύμα” από τη γερμανική αγορά.

Ο νούμερο ένα προορισμός για πασχαλινές διακοπές εφέτος για τους Γερμανούς ταξιδιώτες είναι η Γερμανία, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 71% να σχεδιάζει ένα ταξίδι εντός της χώρας.

Σε ποσοστό 9% οι Γερμανοί ταξιδιώτες έλκονται από την Αυστρία ή την Ελβετία και ακολουθούν η Ιταλία (4%) ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (13%), ενώ μόνο το 3% σκέφτεται να πραγματοποιήσει ένα μακρινό ταξίδι.

Το γεγονός ότι περισσότεροι από ένας στους τρεις (35%) Γερμανούς προτιμούν να πληρώνουν με την κάρτα girocard κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στο εξωτερικό, αποδεικνύει τη δυναμική της κάρτας. Μάλιστα, η girocard έχει τους περισσότερους υποστηρικτές στις νεότερες ομάδες-στόχους των 30 έως 39 ετών (41%) και των 18 έως 29 ετών (40%).

Η girocard είναι η πιο διαδεδομένη χρεωστική κάρτα στη Γερμανία, με το 46% των Γερμανών να σχεδιάζει να αγοράσει διακοσμητικά είδη για να στολίσει το σπίτι του για το Πάσχα, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη κάρτα.

Η αντιπροσωπευτική έρευνα της infas quo για λογαριασμό της EURO Kartensysteme πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2023 σε 650 άτομα ηλικίας 18 έως 79 ετών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *