gamoi
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: “Ανθίζει” η αγορά των ρομαντικών ταξιδιών | Τριπλάσια η αγορά γάμων προορισμού μέχρι το 2027

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τις κρατήσεις για γάμους προορισμού να αυξάνονται από 21 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αριθμοί οι οποίοι προβλέπονται ακόμη υψηλότεροι το 2024, η αγορά των ρομαντικών ταξιδιών συνεχίζει να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο μετά την πανδημία.

Παραδοσιακά, περισσότερα από εννέα στα 10 νεόνυμφα ζευγάρια έχουν κάνει ταξίδι του μέλιτος, και τα μέλη της DWHSA (Destination Wedding & Honeymoon Specialists Association) δεν αναφέρουν αλλαγές σε αυτούς τους αριθμούς, αλλά σταθερές αυξήσεις στις δαπάνες των ταξιδιών.

Οι γάμοι προορισμού συρρικνώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως και τα περισσότερα ταξίδια, αλλά ο συγκεκριμένος τομέας παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση το 2023, ενώ αναμένεται να “εκτοξευθεί” περαιτέρω φέτος.

Ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα μεγέθη των συμμετεχόντων και οι δαπάνες για γάμους προορισμού συρρικνώθηκαν θεαματικά”, δήλωσε ο John Hawks, εκτελεστικός διευθυντής της DWHSA.

“Σήμερα, η αγορά γάμων προορισμού έχει ανακάμψει πολύ πάνω από τα επίπεδα του 2019 και αναμένουμε  αυξήσεις φέτος που δεν έχουμε ξαναδεί”, είπε, επικαλούμενος  μια έκθεση του 2023 (Destination Wedding Global Market Report 2023) που προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά γάμων προορισμού θα τριπλασιαστεί σχεδόν μέχρι το 2027.

Μεγαλύτερες συγκεντρώσεις

Η Susan Essert της Susan’s Getaways/Dream Vacations με έδρα το Σινσινάτι του Οχάιο, συμφώνησε ότι το μέγεθος των γάμων προορισμού έχει διευρυνθεί μετά την πανδημία. “Οι άνθρωποι έκαναν μικρότερους γάμους κατά τη διάρκεια του Covid, και είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω ότι αρχίζουν να επιστρέφουν σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις”, δήλωσε.

“Διοργάνωσα τέσσερις γάμους προορισμού το 2023, και ήταν όλοι ένα καλό μέγεθος, από 40 έως 60 άτομα. “Τα μεγέθη αυξάνονται και πάλι από τότε που ο κόσμος άνοιξε ξανά και οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που μπορούν να ταξιδέψουν εκ νέου. Έχω ήδη δύο γάμους προορισμού που προετοιμάζω αυτή τη στιγμή για το 2024 και αναμένω να κάνω περισσότερους από πέρυσι, σίγουρα”, πρόσθεσε.

Μοναδικοί χώροι

Οι παραλίες και οι ζεστές τοποθεσίες εξακολουθούν να είναι οι πιο δημοφιλείς χώροι για την τέλεση γάμων προορισμού, αλλά ορισμένα ζευγάρια αναζητούν πιο ιδιαίτερους χώρους.

“Οι δύο πιο δημοφιλείς περιοχές με διαφορά για την τέλεση ρομαντικών γάμων, για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες είναι το Μεξικό και η Καραϊβική”, δήλωσε ο κ. Hawks.

“Πιθανότατα το 75% των γάμων προορισμού θα πραγματοποιηθεί σε αυτούς τους προορισμούς -τις τουριστικές περιοχές του Μεξικού (Cancun/Riviera Maya/ Tulum, Los Cabos και Puerto Vallarta), τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Τζαμάικα στην Καραϊβική. Ακολουθούν η Χαβάη και ο Νότιος Ειρηνικός. Όμως, βλέπουμε αυξανόμενη ζήτηση για πιο μοναδικές τοποθεσίες, από κρουαζιέρες ποταμών και κρουαζιέρες εκστρατείας -η τελετή μπορεί να γίνει εκτός πλοίου, αν χρειαστεί, πριν από την αναχώρηση ή κατά τη διάρκεια ενός κατάπλου στο λιμάνι- μέχρι σαφάρι στη Νότια Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη. Το μεγάλο ζητούμενο για αυτή τη ζήτηση είναι οι συμβολικές τελετές, που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε!”, πρόσθεσε.

Ρομαντικές ταξιδιωτικές τάσεις

Ακολουθούν τάσεις που αφορούν γάμους προορισμού και γαμήλια ταξίδια:

– Buddymoons, όταν οι φίλοι και η οικογένεια συνοδεύουν το ζευγάρι για ένα μέρος ή για όλο το ταξίδι.
– Splitmoons, όταν τα ζευγάρια επισκέπτονται δύο προορισμούς ή θέρετρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
– Παροχές ρομαντικών ταξιδιών, όπως δωροεπιταγές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
– Περισσότερες κρουαζιέρες σε ποτάμια, κρουαζιέρες περιπέτειας και εκστρατείας.
– Προσιτά γαμήλια ταξίδια με μια οικονομική επιβάρυνση, όπως η αναβάθμιση σε σουίτα με μπάνιο ή μπανγκαλόου πάνω από τη θάλασσα για τις τελευταίες νύχτες.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *