Έρευνα: “Ηθικά υπεύθυνους” ταξιδιωτικούς προορισμούς αναζητούν οι Βρετανοί το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περισσότεροι Βρετανοί ταξιδιώτες εξετάζουν πλέον το ιστορικό προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός προορισμού πριν κάνουν κράτηση για διακοπές, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Holiday Extras.

Τα ευρήματα προέκυψαν σε έρευνα που διεξήχθη σε 3.000 άτομα για το πώς σκοπεύουν να ταξιδέψουν το 2023, με το 67% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι αναζητά πλέον πιο “ηθικά υπεύθυνους προορισμούς” και το 12% ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιλογής προορισμούς διακοπών.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι παρά την κρίση του κόστους διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν κανείς δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει εντελώς τις διακοπές, το 51% σχεδιάζει να αλλάξει προορισμό, επιλέγοντας κάποιον πιο οικονομικό και το 12% έχει ήδη κάνει κράτηση σε πιο φθηνό προορισμό για τις διακοπές του επόμενου έτους.

Περισσότεροι Βρετανοί επιθυμούν να κάνουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας τους απ’ ότι στο εξωτερικό, με το 12% να έχει ήδη δεσμευτεί για ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 41% να το σκέφτεται.

Το 81% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην έρευνα για τις διακοπές τους το 2023, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα έξοδα σε χαμηλά επίεπδα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελλάδα και η Τουρκία σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε δημοτικότητα, με τις δύο χώρες να έχουν διπλάσιες κρατήσεις από ό,τι το 2019.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο David Norris, επικεφαλής ανάπτυξης της Holiday Extras, δήλωσε: “Καθώς οδεύουμε προς το 2023, η έρευνά μας και τα δεδομένα δείχνουν ότι η πρόκληση του κόστους διαβίωσης δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να σχεδιάζουν τις διακοπές τους, αλλά ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τις επιλογές που τους προσφέρονται”.

“Από την άλλη, οι παραθεριστές αναζητούν φθηνότερες, πιο περιπετειώδεις και πιο ηθικές, εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τους προορισμούς πού έχουν επιλέξει στο παρελθόν και είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν πολλές ώρες έρευνας για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή αξία για τα χρήματά τους”, πρόσθεσε ο κ. Norris.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *