ΕΡΕΥΝΑ: “Ναι” στα ταξίδια λένε οι Γερμανοί | Πάνω από το 80% θα ταξιδέψουν μακριά

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε εποχές πληθωριστικών πιέσεων οι διακοπές στο εξωτερικό αποτελούν πρόκληση για τους Γερμανούς, οι οποίοι, εντούτοις, στη συντριπτική πλειοψηφία του 81% θα ταξιδέψουν, για μία ακόμη χρονιά, εφέτος, μακριά από την έδρα τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουν συμβιβασμούς. Αυτό διαπιστώνει πρόσφατη μελέτη της αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων HEM με θέμα “Το ταξίδι των διακοπών”.

Οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί στις διακοπές στο εξωτερικό, ωστόσο, για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, περίπου ένας στους τρεις (33%) εξετάζει ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς και ένας στους πέντε (22%) αναζητά διάφορες ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το 19% των Γερμανών θα πρέπει να παραιτηθεί εντελώς από το ταξίδι εφέτος.

Το αυτοκίνητο παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή ως μέσο μετακίνησης (76%), ενώ το 12% των ερωτηθέντων θα ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Η Γερμανία παραμένει αγαπημένος προορισμός των Γερμανών, με το 13% των συμμετεχόντων στην έρευνα να προτιμά να κάνει διακοπές στη χώρα του, κατά προτίμηση στη Βαλτική Θάλασσα (28%) ή στη Βόρεια Θάλασσα (21%).

Εν τω μεταξύ, παρά τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το Deutschlandticket, μόνο το 3% των ερωτηθέντων επιλέγουν το τρένο για τα επερχόμενα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας.

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες επιλέγουν ζεστούς προορισμούς για τις διακοπές τους, με την Ιταλία (12%) και την Ισπανία (11%) να αποτελούν τις πρώτες επιλογές τους στην Ευρώπη.

Για οδικό ταξίδι με ΙΧ, το 68% των Γερμανών λένε ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα, ενώ ένας στους τέσσερις (25%) είναι βέβαιος ότι μπορεί να καλύψει μια απόσταση έως και 2.000 χιλιόμετρα.

Οι Γερμανοί συμφωνούν ότι το ταξίδι είναι ο προορισμός, με τη συντριπτική πλειοψηφία (78%) να συνδέει ήδη το ταξίδι με διάθεση διακοπών και προσμονή.

Η έρευνα αγοράς με θέμα “Το ταξίδι των διακοπών”, διεξήχθη τον Μάιο του 2023, με τη συμμετοχή 1.338 ατόμων άνω των 18 ετών.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: “Ναι” στα ταξίδια λένε οι Γερμανοί | Πάνω από το 80% θα ταξιδέψουν μακριά

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *