©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Στα ύψη οι κρατήσεις στη Βρετανία | Πρώτος προορισμός η Ισπανία | ΗΠΑ και Ιταλία στην 3άδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με τη ζήτηση για διακοπές κατά την υψηλή περίοδο του 2023 να είναι εξαιρετικά υψηλή οι κρατήσεις των Βρετανών για ταξίδια στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες κατά 31%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από την πανδημία του 2019, σύμφωνα με τη Skyscanner.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η πλατφόρμα, σε δείγμα 2.000 Βρετανών, προέκυψε ότι το 41% ​​σχεδίαζε τον ίδιο αριθμό διακοπών στο εξωτερικό φέτος με το 2022, με 1 στους 3 να επιθυμεί να πραγματοποιήσει περισσότερα ταξίδια.

Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα είναι η Ισπανία, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση και την Ιταλία στην τρίτη.

“Αυτό το μεγάλο κύμα ενδιαφέροντος δείχνει ότι οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να κάνουν σχέδια, καθώς και ότι συνεχίζουν να καλύπτουν τον χαμένο χρόνο”, είπε η Laura Lindsay, ειδική της Skyscanner σε θέματα τάσεων και προορισμών.

Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις για το 2023, που έγιναν μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο του 2023 (οικονομική θέση, ταξίδι με επιστροφή από το Ηνωμένο Βασίλειο) είναι:

1.Ισπανία
2.Ηνωμένες Πολιτείες
3.Ιταλία
4.”Οπουδήποτε”
5.Ινδία

Το VisitBritain φιλοξενεί πάνω από 120 διεθνείς ταξιδιωτικές επιχειρήσεις σε εκπαιδευτικές επισκέψεις

Το VisitBritain πρόκειται να υποδεχτεί περισσότερους από 120 διεθνείς αγοραστές για μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων σε όλη τη Βρετανία. Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, που ξεκινούν από τις 28 Ιανουαρίου, είναι ένα μείγμα από τριήμερα έως πενθήμερα ταξίδια σε προορισμούς σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνει η παρουσίαση των τουριστικών προϊόντων της χώρας στους διεθνείς αγοραστές.

Στις εκπαιδευτικές επισκέψεις συμμετέχουν αγοραστές από 16 διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από τις τρεις μεγαλύτερες εισερχόμενες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία, τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), την Ινδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τις σκανδιναβικές χώρες, τη Νότια Κορέα και την Ισπανία.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του VisitBritain Patricia Yates δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τη Βρετανία σε διεθνείς αγοραστές για να προωθήσουμε τις κρατήσεις. Από την ομορφιά των ακτών και της υπαίθρου μας μέχρι τη συναρπαστική ποικιλία των πολιτιστικών μας αξιοθέατων και τα παγκόσμιας κλάσης εστιατόρια και καταλύματα, οι αγοραστές θα βιώσουν από πρώτο χέρι το πιο θερμό βρετανικό καλωσόρισμα και τα εξαιρετικά και ποικίλα τουριστικά προϊόντα που προσφέρονται. Η συνεργασία με το διεθνές ταξιδιωτικό εμπόριο είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι είναι έτοιμοι να προωθήσουν τη Βρετανία, καθώς και για τη διεύρυνση των ταξιδιωτικών διαδρομών, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν περαιτέρω και να παραμείνουν περισσότερο”.

Οι ομάδες του VisitBritain στη χώρα συνεργάστηκαν με οργανισμούς διαχείρισης προορισμών και εταιρίες διαχείρισης προορισμών σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία για να αναπτύξουν διαδρομές προσαρμοσμένες σε κάθε αγορά.

Όλες οι διαδρομές περιλαμβάνουν το Λονδίνο πριν οι αγοραστές ξεκινήσουν επισκέψεις σε προορισμούς όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Μπαθ, το Μπρίστολ και το Κότσγουολντς, το Νιούκαστλ και το Νορθάμπερλαντ, το Κέιμπριτζ, το Σόμερσετ, τα Γουέστ Μίντλαντς, η περιοχή του αγγλικού κρασιού, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και άλλες περιοχές της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Οι φιλοξενούμενες επισκέψεις αποτελούν μέρος της εκδήλωσης “Showcase Britain” του εθνικού οργανισμού τουρισμού, η οποία ξεκινά με μια εκδήλωση δικτύωσης για τους διεθνείς αγοραστές και τα ταξιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στο στάδιο Tottenham Hotspur στο Λονδίνο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Τους αγοραστές θα καλωσορίσει επίσημα ο πρόεδρος του VisitBritain Nick de Bois CBE και θα ακολουθήσουν ενημερώσεις από τις εμπορικές ομάδες του οργανισμού, καθώς και από το London & Partners, το VisitScotland και το Visit Wales σχετικά με τα τελευταία προϊόντα, τις εμπειρίες, τη φιλοξενία και τη διαμονή.

Πριν ξεκινήσουν τις εκπαιδευτικές τους περιοδείες, οι αγοραστές θα παρακολουθήσουν επίσης την “Αγορά της Βρετανίας και της Ιρλανδίας” (BIM), στις 27 Ιανουαρίου. Εκεί θα έχουν μια ολόκληρη ημέρα ραντεβού με προμηθευτές τουριστικών προϊόντων και προορισμούς.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται καθώς το VisitBritain ετοιμάζεται επίσης να φιλοξενήσει τη ναυαρχίδα του παγκόσμιου εμπορικού του γεγονότος, ExploreGB Virtual, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

Νέα διαφημιστική καμπάνια

Το VisitBritain πρόκειται επίσης να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία μάρκετινγκ GREAT Britain, τον Φεβρουάριο, για την προώθηση των κρατήσεων, προσκαλώντας τους επισκέπτες να “δουν τα πράγματα διαφορετικά”, παρουσιάζοντας τη Βρετανία ως έναν δυναμικό, συναρπαστικό και χωρίς αποκλεισμούς προορισμό.

Η καμπάνια καταγράφει επίσης σημαντικά γεγονότα το 2023, όπως η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ τον Μάιο, με την ανακοίνωση μιας επιπλέον τραπεζικής αργίας, και το Λίβερπουλ που φιλοξενεί τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, για λογαριασμό της Ουκρανίας, επίσης τον Μάιο, έγκαιρες και πολύτιμες ευκαιρίες για την προώθηση της υποδοχής, της δημιουργικότητας και της ικανότητας της Βρετανίας να φιλοξενεί εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Πάνω από 35 εκατ. εισερχόμενες επισκέψεις στο Ην. Βασίλειο

Οι τελευταίες προβλέψεις του VisitBritain για το 2023 “μιλούν” για 35,1 εκατομμύρια εισερχόμενες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας τι 86% των επιπέδων του 2019 και 18% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2022.

Όσον αφορά την πρόβλεψή του για τις δαπάνες των ξένων επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος είναι 29,5 δισεκατομμύρια λίρες, ένα προβλεπόμενο υψηλό ρεκόρ για τις ετήσιες δαπάνες των εισερχόμενων επισκεπτών.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Στα ύψη οι κρατήσεις στη Βρετανία | Πρώτος προορισμός η Ισπανία | ΗΠΑ και Ιταλία στην 3άδα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *