Έρευνα: Τα ταξίδια είναι ο ιδανικός τρόπος για την αναζήτηση της αγάπης!

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όποιος ψάχνει την αγάπη μετά από μια “άθλια μοναχική ημέρα”, του Αγίου Βαλεντίνου, συνιστάται να πάει διακοπές!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα  μιας νέας έρευνας που δείχνει ότι 4 στους 10 Βρετανούς θεωρούν, πως τα group getaway, δηλαδή, οι αποδράσεις σε γκρουπ, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να γνωρίσει κάποιος το άλλο του μισό.

Η βρετανική-ερευνητική εταιρεία,  Mintel αποκαλύπτει ότι οι άνδρες (47%) είναι πολύ πιο πιθανό από τις γυναίκες (37%) να βλέπουν τις ομαδικές διακοπές ως έναν καλό τρόπο να βρουν αγάπη.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως παρόλο που οι νέοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο πιθανό να δουν τις ομαδικές διακοπές ως τρόπο να συναντήσουν κάποιον ξεχωριστό (57% των 16-24 ετών συμφωνούν με αυτό),  το ένα τρίτο (32%) των Βρετανών ηλικίας 65+, το θεωρούν επίσης ως κλειδί για το ρομαντισμό, που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι κάποιος αρκετά μεγάλος για να βρει την αγάπη.

Ο  αναλυτής ταξιδιών της Mintel, John Worthington, δήλωσε: «Μια παλιομοδίτικη αντίληψη σχετικά με το ρομαντισμό των διακοπών παραμένει δημοφιλής  μεταξύ των Βρετανών και ιδιαίτερα για τους νέους.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με την Mintel, το ένα πέμπτο (17%) των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κάνει διακοπές μόνοι τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πρόκειται για ελαφρά άνοδο από το 15% του 2017, ενώ οι άνδρες (20%) είναι πιθανότερο να κάνουν διακοπές μόνοι τους από ότι οι γυναίκες (13%).

Σημειώνεται ακόμη, πως σχεδόν το ήμισυ (46%) των solo ταξιδιωτών, που ζουν  σαν ζευγάρι στις διακοπές, συνήθως δε μπορούσε να τους συνοδέψει κάποιο δικό τους πρόσωπο. Ακόμη, σχεδόν τέσσερις στους 10 (38%) θεώρησαν ότι χρειαζόταν κάποιο χρόνο για τον εαυτό τους.

Ωστόσο, οι μόνοι ταξιδιώτες μπορεί να χαρακτηριστούν εγωιστές από το περιβάλλον τους. Περίπου το 31% των Βρετανών θεωρεί ότι το να κάνεις κάποιος διακοπές μόνος και όχι με έναν σύντροφο ή μια οικογένεια φαίνεται εγωιστικό, με τους άνδρες να συμφωνούν πιο πολύ με αυτό κατά (37%), ενώ οι γυναίκες συμφωνούν κατά (25%).

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *