Photo by Dominika Roseclay on Pexels

ΕΡΕΥΝΑ: 1 στους 5 Αμερικανούς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για διακοπές | Το 21% των Gen Zers σχεδιάζει ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Gen Zers μπορεί να διασκεδάσουν περισσότερο από όλους τους άλλους αυτό το καλοκαίρι, με 1 στους 5 (21%) να δηλώνει ότι σχεδιάζει να βρει τον εαυτό του κάνοντας ένα ταξίδι “εσωτερικής αναζήτησης”, ταξιδεύοντας στο εξωτερικό (20%) ή ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για μια ρομαντική απόδραση (24%), σύμφωνα με νέα έρευνα της Empower.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του ηγέτη στον οικονομικό σχεδιασμό, τις επενδύσεις και τις συμβουλές, το 20% των Αμερικανών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει διακοπές (γυναίκες 24%, άνδρες 15%). Στη συντριπτική πλειοψηφία του 88%, ο πληθωρισμός έχει “παγώσει” τα καλοκαιρινά τους σχέδια, αναγκάζοντας τους Αμερικανούς καταναλωτές να κάνουν αποταμίευση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να προγραμματίσουν λιγότερες αποδράσεις ή μικρότερης διάρκειας ταξίδια.

Για να χρηματοδοτήσει τα ταξίδια της, η Gen Z περιορίζει τις υπηρεσίες μαλλιών/νυχιών (24%) και ακυρώνει τις συνδρομές streaming (18%). Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των Gen Zers και το 26% των Millennials στρέφονται σε μια δευτερεύουσα απασχόληση για να αποταμιεύσουν περισσότερα χρήματα για το ταξίδι της… ψυχής τους.

Ένας στους πέντε Αμερικανούς (19%) δηλώνει ότι σχεδιάζει ταξίδια οδικώς σε κοντινές αποστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάιο, η μηνιαία δαπάνη για βενζίνη (193 δολάρια) μειώθηκε κατά σχεδόν 23%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα (252 δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του Empower Personal Dashboard.

Άλλα ευρήματα της έρευνας, την οποία διεξήγαγε η Morning Consult για λογαριασμό της Empower, από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2023, σε δείγμα 2.201 ενήλικων Αμερικανών, είναι:

– Το 21% περιορίζει τις αγορές υψηλής αξίας, όπως έπιπλα και ρούχα, το 19% δεν παρακολουθεί τοπικές συναυλίες ή θέατρο και το 18% έχει μειώσει τις υπηρεσίες ομορφιάς (22% για τους Millennials). Περίπου το 30% έχει ενεργοποιήσει έναν αποταμιευτικό λογαριασμό ή έναν λογαριασμό για τις δύσκολες μέρες.
– Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι περιορίζουν τις δαπάνες τους στα 500 δολάρια για πτήσεις και μεταφορές (52%), φαγητό (55%) και δραστηριότητες (51%). Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) σχεδιάζει να σπαταλήσει για διαμονή σε ξενοδοχείο ή Airbnb περισσότερα από 1.000 δολάρια. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν από 500 έως 1.000 δολάρια για φαγητό (26%) και εμπειρίες (25%). Όσον αφορά τα σουβενίρ, μόλις το 33% αναμένει να δαπανήσει περισσότερα από 500 δολάρια για ψώνια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
– Το 42% των Αμερικανών σχεδιάζει να επισκεφθεί την οικογένεια και τους φίλους του αυτό το καλοκαίρι, πολύ πάνω από τα αξιοθέατα (24%) και τις συναυλίες/φεστιβάλ (22%). Περίπου το 35% σκοπεύει να δαπανήσει για οικογενειακές δραστηριότητες ή περιπέτειες στην ύπαιθρο (28%).

Η ευελιξία και η αποταμίευση στο επίκεντρο των ταξιδιωτών

Η πληρωμή των διακοπών απαιτεί συχνά προγραμματισμό εκ των προτέρων και σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών (30%) που ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι δηλώνουν ότι έχουν ορίσει έναν μηνιαίο προϋπολογισμό για τις αποδράσεις της σεζόν. Η Lacey Cobb, CFA, CFP και διευθύντρια συμβουλευτικών λύσεων της Empower, συνιστά τις αυτοματοποιημένες αποταμιεύσεις σε ένα καθορισμένο λογαριασμό για ταξίδια. “Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ρυθμίσετε αυτόματα ένα μέρος του μισθού σας να προορίζεται για αποταμίευση. Μια μέθοδος είναι ένας υψηλής απόδοσης λογαριασμός μετρητών με καταθέσεις κάθε μήνα”, λέει η κα. Cobb.

Σύμφωνα με την ίδια, η ευελιξία μπορεί να είναι το εισιτήριο κατά τον προϋπολογισμό για τις διακοπές. “Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί τείνουν να είναι πιο ακριβοί, οπότε αναζητήστε προορισμούς εκτός της πεπατημένης ή προορισμούς όπου το δολάριο ΗΠΑ είναι ισχυρό σε σχέση με το τοπικό νόμισμα, αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Τελικά, όσο πιο ευέλικτοι είστε με τα σχέδιά σας, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνετε διακοπές με χαμηλό προϋπολογισμό. Το να ταξιδεύετε εκτός εποχής και να κάνετε κράτηση για πτήσεις μέσα στην εβδομάδα θα σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος. Μπορείτε να βρείτε τελείως διαφορετικές τιμές απλά και μόνο αλλάζοντας τις ημέρες άφιξης ή αναχώρησης έστω και λίγο”, υπογραμμίζει η κα. Cobb.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *