Από την ARKA Synthesis τα βιοκλιματικά στέγαστρα στο Atlantica Sensatori Resort

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Tην εγκατάσταση εφελκυόμενων βιοκλιματικών στεγάστρων ελεύθερης γεωμετρίας ολοκλήρωσε η εταιρία ARKA Synthesis, στο ξενοδοχείο Atlantica Sensatori Resort, στην Κρήτη.

Τα κριτήρια εφαρμογής των στεγάστρων από λειτουργικής άποψης ήταν η άρτια σκίαση του εξωτερικού χώρου του πρωινού εστιατορίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απαραίτητη δροσιά και τον αέρα, ενώ η ήπια ένταξη στο κτηριακό συγκρότημα επιτεύχθηκε με τον σχεδιασμό του στεγάστρου σύμφωνα με την αρχιτεκτονική δομή του κτηρίου.

Η οικολογική προσέγγιση των εφαρμογών (επιλογή πρώτων υλών) σε σχέση με την βιοκλιματική συμπεριφορά τους, αναδεικνύουν προτάσεις πλήρως εναρμονισμένες στα πρότυπα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Το υλικό της μεμβράνης είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, ενώ η ενεργειακά άψογη συμπεριφορά της, οφείλεται στην ανάκλαση των UV ακτινών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μη ενεργοβόρου κελύφους. Η διάχυση του φυσικού φωτισμού στη μεμβράνη, εξασφαλίζει αξιόλογη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας των εγκαταστάσεων, αφού δεν απαιτείται η ανάγκη υποστήριξης τεχνητού φωτισμού, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *