ergon

Ergon House: Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο με αγορά για foodies άνοιξε στην Αθήνα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι αδελφοί Δούζη και οι συνεργάτες τους παντρεύουν την ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία στο Ergon Ηοuse στο Σύνταγμα. Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που είναι προσανατολισμένο για τους λάτρεις της γεύσης.

To Ergon House, το “νέο παιδί” των αδελφών Θωμά και Γιώργου Δούζη άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Μητροπόλεως 23, στον χώρο όπου μέχρι και πριν από δύο χρόνια φιλοξενούνταν το Ινστιτούτο Θερβάντες. Πρόκειται για την πρώτη αγορά τροφίμων που παντρεύεται με χώρους εστίασης αλλά και ένα ξενοδοχείο προσανατολισμένο στους foodies.

To ξενοδοχείο, το οποίο έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά την λειτουργία του και αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πόρτες τους στις αρχές Μαρτίου, διαθέτει 38 δωμάτια σε 4 ορόφους. Σε δύο από τους ορόφους υπάρχουν κοινόχρηστες κουζίνες όπου είτε οι φιλοξενούμενοι του Ergon House είτε όποιος “έχει κλείσει” τον χώρο θα μπορεί να μαγειρεύσει, μόνος του ή με την συμβολή ενός σεφ, τρόφιμα που έχει αγοράσει από την Αγορά του Ergon που φιλοξενείται στο ισόγειο.

Ergon House: Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο με αγορά για foodies άνοιξε στην Αθήνα

Στην Αγορά φιλοξενούνται πάνω από 3.000 κωδικοί τόσο από τυποποιημένα τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά κυρίως ελληνικής προέλευσης όπως και είδη ντελικατέσεν καθώς και αναμνηστικά και είδη κουζίνας. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένο είναι το τμήμα φρέσκων (κρέατα, ψάρια, μαναβική) καθώς οι πάγκοι κοπής με μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά και τυριά.

Ο Γιώργος και ο Θωμάς Δούζης που ξεκίνησαν, ως τρίτη γενιά στην αγορά των τροφίμων, την ERGON το 2007 έχουν καταφέρει να έχουν σήμερα παρουσία με 13 καταστήματα και εστιατόρια σε Ελλάδα, Λονδίνο, Βρυξέλλες ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξουν δύο ακόμη στην Κύπρο.Ergon House: Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο με αγορά για foodies άνοιξε στην Αθήνα

H κοινόχρηστη κουζίνα του Ergon House
H κοινόχρηστη κουζίνα του Ergon House
O κάθετος κήπος ο οποίος τροφοδοτεί με σαλάτες και μυρωδικά το τμήμα μαναβικής του Ergon
O κάθετος κήπος ο οποίος τροφοδοτεί με σαλάτες και μυρωδικά το τμήμα μαναβικής του Ergon
ΠΗΓΗ: www.news247.gr , Κωστής Χριστοδούλου
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *