Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για τις χερσαίες εισόδους της χώρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με έντεκα ακόμα βουλευτές και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη,  Υγείας και Τουρισμού.

Στην ερώτηση επισημαίνεται η σπουδαιότητα των χερσαίων πυλών εισόδου για τον οδικό τουρισμό της χώρας και ειδικότερα της Β. Ελλάδας, όπου η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό άμεσα ή έμμεσα, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τους οδικούς τουρίστες, κυρίως από τα Βαλκάνια.

Ο συνδυασμός της υγειονομικά ασφαλούς μετακίνησης σε συνδυασμό όμως με την γρήγορη και απρόσκοπτη διέλευση των ταξιδιωτών από τους μεθοριακούς σταθμούς, δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί από την μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, με τις ουρές, την πολύωρη αναμονή και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ταξιδιώτες.

Η διαχείριση θεμάτων, όπως τα ωράρια λειτουργίας των μεθοριακών σταθμών, η ρύθμιση των ροών κυκλοφορίας, ο τρόπος και τα μέσα διεξαγωγής των υγειονομικών ελέγχων, η επάρκεια προσωπικού και εξοπλισμού των σταθμών, αναφέρονται από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ως παράμετροι που χρήζουν βελτίωσης από την κυβέρνηση.

Εκτός από αυτά,  οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται και για το πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν  θέματα, όπως η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών, που προκύπτει από την υποχρεωτικότητα διεξαγωγής PCR τεστ σε παιδιά άνω των 6 ετών, αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών των μεθοριακών σταθμών, καθώς οι υφιστάμενες δεν ανταποκρίνονται στα σύγχρονα πρότυπα και τις ανάγκες των ταξιδιωτών.

Τέλος, ο κ. Φραγγίδης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζουν ότι, αν δεν ληφθεί μέριμνα για τη διευκόλυνση της άφιξης των επισκεπτών στη χώρα μας, ο κίνδυνος να κατευθυνθούν σε άλλες αγορές είναι ορατός και η οικονομία της Β. Ελλάδας θα υποστεί τεράστιο πλήγμα.

ksd PRIMAGEL
adv
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *