avlonitis

Ερώτηση Νοτοπούλου – Αυλωνίτη για σοβαρό κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Toυρισμού κατέθεσαν η Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπογραμμίζοντας το σοβαρό κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας.

Οι βουλευτές τονίζουν πως το ΙΕΚ Τουρισμού στην Κέρκυρα αποτελεί εκπαιδευτήριο το οποίο από το 1976 έχει συνεισφέρει σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του σημερινού εξειδικευμένου προσωπικού υψηλών προδιαγραφών στο νησί, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

ksd PRIMAGEL
adv

Και καταλήγουν: “Παρά τις διαρκείς υποσχέσεις για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Κέρκυρα και τη δέσμευση κεντρικής ανασυγκρότησης των σπουδών τουρισμού στη χώρα μας από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι εμφανή τα σημάδια υποβάθμισης από την έλλειψη κρατικού ενδιαφέροντος.

Είναι αναγκαία η λήψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την προστασία και αναβάθμιση του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας”.

Η ερώτηση

“Προς τον Υπουργό Τουρισμού Θέμα: «Σοβαρός κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας»

Το ΙΕΚ Τουρισμού στην Κέρκυρα αποτελεί εκπαιδευτήριο το οποίο από το 1976 έχει συνεισφέρει σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του σημερινού εξειδικευμένου προσωπικού υψηλών προδιαγραφών στο νησί, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Το 2014 απετράπη η μεταφορά του τότε ΟΤΕΚ Κέρκυρας σε άλλη πόλη, ενώ το 2016 με 4 τμήματα και 85 συνολικά μαθητές καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του ΙΕΚ με τη συμμετοχή εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας, των κοινωνικών εταίρων αλλά και αρχών του τόπου σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών του. Όλα αυτά τα χρόνια και μέσα στις δύσκολες μνημονιακές συνθήκες λειτούργησε ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο με άρτιες εγκαταστάσεις που αποτελούνταν από 9 τμήματα με πάνω από 180 μαθητές, το οποίο μαζί με τα προγράμματα μετεκπαίδευσης προσέφερε μια επαγγελματική προοπτική σε όλο το Ξενοδοχειακό και Επισιτιστικό φάσμα του Τουρισμού της Κέρκυρας με 300 επαγγελματίες κατ’ έτος.

Σήμερα, το εκπαιδευτήριο Τουρισμού της Κέρκυρας που διέθετε πάνω από 20 άτομα μόνιμου προσωπικού σε καθηγητές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και σε πλήρη αντιδιαστολή με το ευρύτερο έργο του έχει στη μόνιμη δύναμή του μόνον τον εκπαιδευτικό και Διευθυντή του ΙΕΚ Κέρκυρας, ενώ οι οργανικές θέσεις τουλάχιστον 2 καθηγητών και 4 διοικητικών υπαλλήλων δεν έχουν προκηρυχθεί ποτέ. Τα παραπάνω δεδομένα συνθέτουν την πραγματική εικόνα αναστολής της λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου, καθώς οι δυο ορισμένου χρόνου (8 μηνών) υπάλληλοι του εκπαιδευτηρίου θα διακόψουν τη συνεργασία τους, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο άμεσης μετακίνησης του έτερου μόνιμου υπαλλήλου, ο οποίος έχει ζητήσει τη μετάταξη της θέσεώς του.

Επειδή, οι δυνατότητες του εκπαιδευτηρίου Τουρισμού της Κέρκυρας πέραν της εκπαίδευσης σχετίζονται άμεσα με την εξωστρέφεια ενός ανταγωνιστικού κλάδου, Επειδή, το εκπαιδευτήριο επί της ουσίας μένει χωρίς προσωπικό, Επειδή, η μη στελέχωση του εκπαιδευτηρίου με εξειδικευμένο προσωπικό που θα πλαισιώσει τις εκπαιδευτικές του δομές συνιστά την υποβάθμιση του ίδιου του τουριστικού προϊόντος, Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός 1. Πως σκοπεύει να ενισχύσει άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας με το κατάλληλο μόνιμης ή ορισμένης διάρκειας προσωπικό διδασκαλίας, αλλά και διοικητικό και τεχνικό προσωπικό; 2. Με δεδομένο το σχέδιο αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης των σχολών της Ρόδου, της Κρήτης και της Αναβύσσου, ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για την εξίσου αναγκαία και επιτακτική αναδιαμόρφωση του ΙΕΚ Τουρισμού στην Κέρκυρα προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις τόσο σημαντικές του υπηρεσίες για το νησί, την υπόλοιπη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα) Αβραμάκης Ελευθέριος Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία) Βαρδάκης Σωκράτης Γκιόλας Ιωάννης Ηγουμενίδης Νικόλαος Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά) Μάλαμα Κυριακή Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος) Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης) Πούλου Παναγιού (Γιώτα) Ραγκούσης Ιωάννης Σαρακιώτης Ιωάννης Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) Σπίρτζης Σωκράτης Φάμελλος Σωκράτης”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Ερώτηση Νοτοπούλου – Αυλωνίτη για σοβαρό κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *