papavasiliou_mar

Αισιοδοξεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την έκβαση της σεζόν 2017

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

«Μετά την έκθεση του Λονδίνου ‘World Travel Market’ είμαι πλέον σε θέση να σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μας -καθώς είναι η τουριστική έκθεση από την οποία λαμβάνουμε τα πρώτα μηνύματα για κάθε σεζόν. Για εμάς, τα μηνύματα είναι πάρα πολύ αισιόδοξα.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε ένα πάρα πολύ μεγάλο περίπτερο το οποίο απέσπασε εξαιρετικές εντυπώσεις, ικανοποιώντας τις προσπάθειες, που έχουμε ξεκινήσει ενόψει της νέας σεζόν του 2017. Από ό,τι φαίνεται όλα θα εξελιχθούν πολύ καλά και εκτός απροόπτου πιστεύουμε ότι το 2017 έχει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι μια πολύ καλή σεζόν για τα νησιά μας. Η ΠΝΑ συνεχίζει το τριετές πλάνο, που έχει ήδη ανακοινωθεί σε συνεργασία με την Marketing Greece. Έχοντας αυτό ως μπούσουλα, προσθέτουμε δράσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για να κάνουμε από κοινού δράσεις σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού, διότι οι συνεργασίες είναι πολύ βασικό στοιχείο», δήλωσε η αντ/ρχης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ποσοστά αύξησης που αναμένονται για την σεζόν του 2017, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «αναμένουμε διψήφια ποσοστά αύξησης εάν όλα πάνε καλά. Βέβαια, αύξηση είχαμε και φέτος αλλά σε επίπεδο αφίξεων. Για το 2017 ευελπιστούμε να έχουμε αύξηση συνολικά».
Η κα Παπαβασιλείου είπε ακόμη ότι η ΠΝΑ είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας

Σε ερώτηση σχετικά με το περίπτερο της ΠΝΑ στην έκθεση του Λονδίνου, η κα Παπαβασιλείου δήλωσε ότι ήταν ανάμεσα στα 10 καλύτερα από τα 200 που έλαβαν μέρος και ενδεχομένως να βρίσκεται ανάμεσα στα 3 πρώτα, που θα ανακοινωθούν σύντομα!
«Αυτό σημαίνει ότι κλέψαμε τις εντυπώσεις και ξεχωρίσαμε… Αποδείξαμε ότι το Νότιο Αιγαίο, είμαστε ένας σύγχρονος προορισμός. Προσπαθήσαμε να έχουμε πολλαπλούς τρόπους προβολής και διαφήμισης καθώς τα έντυπα είναι πλέον ξεπερασμένα…» είπε η αντ/ρχης.
Προανήγγειλε ακόμη πως η ΠΝΑ θα πάρει μέρος και στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤ που γίνεται τον Μάρτιο στην Μόσχα, ενώ θα γίνουν από κοινού δράσεις με τον ΕΟΤ.
Παράλληλα, η ΠΝΑ προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Βερολίνο όπου η μεγάλη τουριστική έκθεση ‘ΙΤΒ Berlin 2017’ θα διεξαχθεί στις 08 – 12 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η έκθεση του Βερολίνου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμμετέχουν πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, Δήμοι, Περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου και γίνονται πολλές δράσεις και events.

Οι νέες αγορές για την Ρόδο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις για τις νέες αγορές που ανοίγουν για την Ρόδο.  Όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού: «Όσον αφορά την Ιορδανία, έχουμε πληροφορίες ότι από τον επόμενο χρόνο θα ανοίξει η γραμμή προς Ρόδο από τις 15 Ιουνίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου με 2-3 πτήσεις την εβδομάδα. Αυτή είναι μόνον η αρχή και είναι η πρώτη φορά που ανοίγει αυτή η αγορά προς το νησί. Επίσης με τον Λίβανο, αυτό που καταφέραμε είναι ότι έχουμε αυξήσει τα αεροπλάνα ενώ έχει επιμηκυνθεί η σεζόν.
Όσον αφορά το Ιράν, κάνουμε μεγάλες προσπάθειες, αλλά υπάρχει πρόβλημα λόγω της πρεσβείας, που είναι λίγο δυσκίνητη. Εύχομαι φέτος να  ‘ξεκλειδώσουμε’ αυτή την αγορά διότι εάν ανοίξει θα βοηθήσει πάρα πολύ καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Από αυτή την αγορά ταξιδεύουν περισσότερο το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, κάτι που θα βοηθήσει πολύ τα νησιά μας».
Καταλήγοντας, η κα Παπαβασιλείου είπε ότι η νέα σεζόν θα ξεκινήσει κανονικά από τον Απρίλιο του 2017, ενώ από τον Μάρτιο αναμένονται στην Ρόδο οι αφίξεις από το Ισραήλ, που θεωρείται πολύ καλή αγορά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *