Η ΕΤΑΔ προχωρά στην αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προχωρά στην αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, ενός ακόμη εμβληματικού ακινήτου του χαρτοφυλακίου της σε μία από τις ομολογουμένως ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας.

Πριν λίγες μέρες η ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε την υπογραφή σύμβασης εκμίσθωσης του σημαντικού αυτού ακινήτου της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αξιοποίηση του μέσω της πλήρους ανακαίνισης του κτηρίου, έτσι ώστε να παρέχει στο εγγύς μέλλον υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού των Φαιάκων.

Το Τουριστικό Περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας (Εστιατόριο-Αναψυκτήριο) βρίσκεται στη θέση Κογκού, στην παραλία Παλαιοκαστρίτσα του κόλπου Αγίου Σπυρίδωνα, νότια του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Το ακίνητο αρχικά κατασκευάστηκε το 1932, ενώ μετασκευάστηκε σε τουριστικό περίπτερο «ΞΕΝΙΑ» στις αρχές του 1950 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Να σημειωθεί ότι το ακίνητο απέχει 25χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, 27χλμ από τον διεθνή αερολιμένα και 20χλμ. από τη Μαρίνα σκαφών αναψυχής του νησιού στην περιοχή Γουβιά και μέσω της αξιοποίησης του αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα υποδομή υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *