Ethiopian Airlines

Η Ethiopian επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από 18 χρόνια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

H Ethiopian Airlines, ο Μεγαλύτερος Αεροπορικός Όμιλος στην Αφρική, με πιστοποίηση από το SKYTRAX ως Four Star Global Airline, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την επανεκκίνηση της πτήσης της προς την Αθήνα / Ελλάδα, από τις 13 Δεκεμβρίου 2019.  Μετά από 18 χρόνια, η Ethiopian ξεκίνησε πάλι το δρομολόγιό της προς την Αθήνα.

Με την έναρξη του δρομολογίου, η Αθήνα έγινε ο 20ος προορισμός της Ethiopian στην Ευρώπη, ένας προορισμός γεμάτος εκπληκτικά ιστορικά μνημεία, μια από τις πιο αρχαίες πόλεις στον κόσμο και ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως κοιτίδα της Δημοκρατίας.

Οι τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς/από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με το υπερσύγχρονο B787 Dreamliner.

Το δρομολόγιο προς/από την Αθήνα θα εκτελείται ως ακολούθως:

Κωδικός πτήσης Από: Έως: Συχνότητα Αεροδρόμιο Αναχώρησης Ώρα Αναχώρησης Αεροδρόμιο Άφιξης Ώρα Άφιξης Τύπος α/φους
                 
ET  0760 13-Dec-19 27-Mar-20 Δε – Τε – Πα ADD 23:00 ATH 3:00 ET  788
      ……. ATH 4:05 DME 8:20 ET  788
ET  0761 14-Dec-19 28-Mar-20 Τρ – Πε – Σα DME 21:50 ATH 0:05 ET  788
      ……. ATH 1:05 ADD 7:15 ET  788

 Αναφορικά με την πτήση προς την Αθήνα, ο κ. Tewolde GebreMariam, Group CEO της Ethiopian Airlines, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα και στην Ελλάδα, με απευθείας πτήσεις, Μέσω της απευθείας σύνδεσης, η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά από ποτέ στο παρελθόν με την Αφρική και ενώνεται με το υπόλοιπο παγκόσμιο δίκτυό μας. Η Αθήνα θα αποτελέσει ένα κύριο προορισμό στο διαρκώς επεκτεινόμενο ευρωπαϊκό δίκτυό μας, προσφέροντας στους διεθνείς τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια μαγευτική χώρα. Ως μία από τις αρχαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στον κόσμο, η Αθήνα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ως εκ τούτου, η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Αθήνα θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση της ολοένα και αυξανόμενης διεθνούς τουριστικής κίνησης, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές διασύνδεσης μέσα από το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας.»

Ethiopian AirlinesΗ Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε με αφορμή τη νέα πτήση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ιστορική επιστροφή της Ethiopian Airlines στην αγορά της Αθήνας μετά από 18 χρόνια Από τη 13η Δεκεμβρίου, η Αθήνα συνδέεται απευθείας με την Αντίς Αμπέμπα και βέβαια, με το σύνολο της αφρικανικής ηπείρου μέσω του ευρύτατου δικτύου της Ethiopian, γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της διασυνδεσιμότητας της πόλης και της χώρας μας με την Αφρικανική ήπειρο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με την Ethiopian για την υποστήριξη των αναπτυξιακών της σχεδίων στην αγορά της Αθήνας κα της ευχόμαστε επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη. 

Με την προσθήκη της Αθήνας, το διεθνές δίκτυο της Ethiopian Airlines εξυπηρετεί 127 προορισμούς.Ethiopian Airlines

Η Ethiopian

Η Ethiopian Airlines (Ethiopian) είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία στην Αφρική. Στα περισσότερα από 70 χρόνια λειτουργίας της, η Ethiopian έγινε μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες της αφρικανικής ηπείρου, προσφέροντας ασυναγώνιστη λειτουργική και επιχειρησιακή αριστεία

Η Ethiopian κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο παν-αφρικανικό δίκτυο διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων, διαθέτοντας τον πιο νέο και σύγχρονο αεροπορικό στόλο, και πετώντας προς 125 προορισμούς, επιβατικούς και εμπορευματικούς, σε 5 ηπείρους. Ο στόλος της Ethiopian περιλαμβάνει υπερσύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη όπως τα Airbus A350, Boeing 787-8, Boeing 787-9, Boeing 777-300ER, Boeing 777-200LR, Boeing 777-200 Freighter, Bombardier Q-400 double cabin, με μ.ο. ηλικίας τα πέντε έτη. Στην πράξη, η Ethiopian είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Αφρική που κατέχει τους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Η Ethiopian υλοποιεί ένα 15-ετες στρατηγικό πλάνο με την ονομασία Vision 2025, το οποίο θα της επιτρέψει να αναδειχθεί στον ηγετικό αεροπορικό όμιλο στην Αφρική σε έξι επιχειρηματικούς άξονες: Ethiopian Διεθνείς Υπηρεσίες; Ethiopian Cargo & Logistics Υπηρεσίες / Ethiopian Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης / Ethiopian Αεροπορική Ακαδημία; Ethiopian ADD Hub Υπηρεσίες Επίγειας Εξυπηρέτησης και Ethiopian Υπηρεσίες Αεροδρομίων. Η Ethiopian είναι μια πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία που καταγράφει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 25% την τελευταία επταετία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *