creta

Ετήσια Άσκηση Ετοιμότητας στο Creta Maris Beach Resort

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Για όγδοη χρονιά το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή την Ετήσια Άσκηση «Διαχείρισης Κρίσης συνέπεια φυσικού φαινομένου» στις εγκαταστάσεις του στη Χερσόνησο Κρήτης.

Την άσκηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα, κ. Klavs A. Holms, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η Υποπρόξενος Μεγάλης Βρετανίας, κα Αριστέα Χουρδάκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group και Επίτιμος Πρόξενος των Σκανδιναβικών χωρών Ανατολικής Κρήτης, κ. Ανδρέας Μεταξάς.

Η πρόληψη, η έγκαιρη προετοιμασία και η προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων του ξενοδοχείου αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Creta Maris υλοποιεί την άσκηση εκκένωσης σε ετήσια βάση. Για το 2019, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εφαρμογή της «Πολιτικής Διαχείρισης Κρίσεων» σε περίπτωση σεισμού, με στόχο η εξειδικευμένη ομάδα εκτάκτων αναγκών του ξενοδοχείου να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και να διευρύνει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει. Με τη συμμετοχή όλων των ομάδων διάσωσης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ιατρικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε η ασφαλής και ταχεία μετακίνηση των επισκεπτών του ξενοδοχείου σε προστατευμένο σημείο, με την άρτια και συντονισμένη συνεργασία του προσωπικού του Creta Maris.

Την επίβλεψη της άσκησης είχε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές. Πριν την άσκηση, ο Καθηγητής έδωσε εξειδικευμένη διάλεξη με θέμα: «Η Διαχείριση των Φυσικών Κινδύνων σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον – Η Διεθνής και Εθνική εμπειρία», ενισχύοντας τη γνώση των εργαζομένων του Creta Maris, ως προς την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου, η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Αστυνομικό Τμήμα, και το Λιμενικό Σώμα Χερσονήσου, οι εθελοντικές ομάδες «Ερυθρός Σταυρός Σαμαρείτες Διασώστες» και ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ, το ΕΚΑΒ Κρήτης, καθώς και Ιατρικό Κέντρο «Cretan Medicare».

Ως παρατηρητές παρέστησαν: ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος, Αρχιπύραρχος, Νικόλαος Λαγουδάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς, ο Διοικητής 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης , Επιπυραγός Σταύρος Καλογιαννάκης, ο Διοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Αντιπύραρχος Μιχάλης Σεληνιωτάκης, η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Κοιλιάδη Κυριακή, ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης, κ. Στρατάκης Αριστείδης, η κα. Πλουμίδη Ελένη από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, κ. Παττακός Μαρίνος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού, κ. Ζαχαριουδάκης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, κος Γεώργιος Χειρακάκης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, Γεώργιος Μακρογιαννάκης, η Λιμενάρχης Χερσονήσου, Αθανασία Περισυνάκη, ο κ. Δημήτρης Αποστολόπουλος από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, και ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ. Δημήτριος Κουμπαράκης,

Επικροτώντας την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας, ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group και Επίτιμος Πρόξενος των Σκανδιναβικών χωρών Ανατολικής Κρήτης, υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης εντάσσεται στη δέσμευση του Ομίλου για τη διατήρηση της μέγιστης ασφάλειας στις ξενοδοχειακές μονάδες του, σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ασφάλειας, και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού σε αυτόν τον τομέα για τη βέλτιστη και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς χωρίς τη δική τους συμβολή η πραγματοποίηση της άσκησης δεν θα μπορούσε να καταστεί δυνατή στο εύρος που διεξήχθη. Είναι τιμή για μας η σημερινή παρουσία και η διαρκής στήριξη των Αρχών του Τόπου.»

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου και υπεύθυνος της διεξαγωγής της άσκησης, κ. Νίκος Βλασιάδης δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχής έκβαση της άσκησης εκκένωσης επιβεβαιώνει τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και διάσωσης σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτου φυσικού φαινομένου. Αξιοποιούμε την ειδική εκπαίδευση και τα συστήματα ασφαλείας στα οποία επενδύουμε, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε έγκαιρα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε περίπτωση. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα του Creta Maris προκειμένου να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση σε κάθε ενδεχόμενη κρίσης».

Το Creta Maris Beach Resort

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στο Metaxa Hospitality Group και λειτουργεί από το 1975, σε απόσταση αναπνοής από τη Χερσόνησο και μόλις 25 λεπτά (24 χλμ.) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια & 2 snack points, 9 μπαρ, 7 πισίνες, υδάτινο πάρκο, θερινό κινηματογράφο, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, το Creta Maris Beach Resort συνδυάζει την παράδοση και την πολυτέλεια σε μια όμορφη παραλία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική κρητική φιλοξενία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *