Photo by Austin Distel on Unsplash

Εξ αποστάσεως εργασία προτιμά το 27% των Βρετανών | Δημοφιλής επιλογή η Ευρώπη

ΜΕΛΕΤΕΣ

Το 27% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζουν να εργαστούν εξ αποστάσεως από την Ευρώπη φέτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Virgin Media O2 Business, με τη γηραιά ήπειρο να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Από αυτούς, ένα ποσοστό 76% σκέφτεται να συμπεριλάβει τις ημέρες εξ αποστάσεως εργασίας στην ετήσια άδεια, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακριά από τη χώρα του.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, οι δημοφιλέστερες χώρες για απομακρυσμένη εργασία είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γερμανία.

Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, δηλαδή το 49%, ανέφεραν ότι το περιβάλλον τους έχει σημαντική επίδραση στην παραγωγικότητά τους και γι’ αυτό προσπαθούν να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες, ευέλικτες, εναλλακτικές λύσεις.

Την ίδια στιγμή, ένα ποσοστό 37% των ερωτηθέντων που σχεδιάζουν να εργαστούν εξ αποστάσεως από χώρες εκτός της Βρετανίας, θεωρούν ότι αυτό θα τους καταστήσει πιο παραγωγικούς.

Επιπλέον, το 58% των Βρετανών που ενδιαφέρονται να εργαστούν εξ αποστάσεως στην Ευρώπη έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ενώ το 44% αναζητούν μια αλλαγή περιβάλλοντος.

Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι ποσοστό 33% ενδιαφέρονται για υβριδικές διακοπές, έτσι ώστε να μοιράσουν την ετήσια άδειά τους με τον σύντροφό τους για να καλύψουν τις σχολικές διακοπές και τη φροντίδα των παιδιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων και χονδρικής της Virgin Media O2, Jo Bertram, δήλωσε ότι με τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και την ανακοίνωση της εταιρίας ότι δεν θα επιβάλει εκ νέου τέλη περιαγωγής για την Ευρώπη, αυτό το έτος μπορεί κάλλιστα να είναι το έτος που η εργασία από οπουδήποτε γίνεται πραγματικότητα.

“Είτε πρόκειται για έναν ιδιώτη επιχειρηματία που ενημερώνει τα κοινωνικά του δίκτυα από την παραλία, είτε για εργαζόμενους σε παγκόσμιες εταιρίες που επιστρέφουν σε επαγγελματικά ταξίδια, η σωστή χρέωση κινητής τηλεφωνίας σημαίνει ότι όλοι μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να περιαυτολογούν σαν στο σπίτι τους από την Πορτογαλία μέχρι τη Λετονία και από την Ισλανδία μέχρι την Ελλάδα”, είπε ο Bertram.

Επιπλέον, τόνισε ότι “για εμάς, είναι σημαντικό στοιχείο να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών την επιλογή να παραμένουν συνδεδεμένες, με ευελιξία και ηρεμία”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο αριθμός εκείνων που εργάζονταν από την κατοικία τους το 2020 αυξήθηκε κατά 9,4 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε στο 35,9% του εργατικού δυναμικού, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 11 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, μια προηγούμενη έκθεση της YouGov διαπίστωσε ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στους χώρους εργασίας στο ίδιο ποσοστό όπως πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με τη YouGov, το 50% των Βρετανών εργάζονται εξ αποστάσεως από τα σπίτια τους, σημειώνοντας αύξηση κατά 37%, σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *