Fairmont

Εξαγορά – ορόσημο από την AccorHotels

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μετά την έγκριση των μετόχων στη Γενική Συνέλευση στις 12 Ιουλίου 2016, ο Όμιλος AccorHotels ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση της FRHI Hotels & Resorts (FRHI) και των τριών πολυτελών ξενοδοχειακών brands της: Fairmont, Raffles και Swissôtel.
fairmont-logoΗ προσθήκη των τριών αυτών αξιόλογων σημάτων τοποθετεί αυτόματα τον Όμιλο AccorHotels ως κορυφαίο παίκτη στην παγκόσμια αγορά πολυτελών ξενοδοχείων, αυξάνει την αναπτυξιακή δυναμική και την κερδοφορία του μακροπρόθεσμα, και επεκτείνει σημαντικά την παρουσία του στη Βόρεια Αμερική, τη μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά στον κόσμο που διαθέτει τεράστια επιρροή.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Όμιλό μας. Η απόκτηση αυτών των τριών εμβληματικών ξενοδοχειακών brands πολυτελείας είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την AccorHotels. Θα ξετυλίξει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, θα εξυψώσει τη διεθνή παρουσία μας, και θα συμβάλλει στη δημιουργία αξίας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Sébastien Bazin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AccorHotels.

Τα συγκεκριμένα brands εντάσσονται στο παγκόσμιο δίκτυο του Ομίλου AccorHotels, το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο αξιοσημείωτων σημάτων, περιλαμβάνοντας τη διαχείριση πολλών από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά ξενοδοχεία του κόσμου που βρίσκονται σε καίριες στρατηγικές πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων: The Savoy στο Λονδίνο, Raffles Singapore, Fairmont San Francisco, The Plaza στη Νέα Υόρκη, Fairmont Le Château Frontenac στο Κεμπέκ, και το Le Royal Monceau Raffles Paris.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 154 ξενοδοχείων και θέρετρων Fairmont, Raffles και Swissôtel (εκ των οποίων 40 βρίσκονται υπό κατασκευή) και των 56.000 δωματίων που βρίσκονται σε 34 χώρες και πέντε ηπείρους λειτουργούν βάσει συμβάσεων μακροπρόθεσμης διαχείρισης, με μέση διάρκεια σχεδόν 30 χρόνια, έξι ξενοδοχεία είναι μισθωμένα και ένα ξενοδοχείο είναι ιδιόκτητο. Τα brands Fairmont, Raffles και Swissôtel απασχολούν περισσότερους από 45.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Συνδυάζοντας την αποδεδειγμένη εμπειρία της FRHI και την υψηλή τεχνογνωσία στη λειτουργία και την προώθηση πολυτελών ξενοδοχείων, με την ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα λειτουργίας, την εκτεταμένη βάση πιστών πελατών και τις κορυφαίες ψηφιακές δυνατότητες του Ομίλου AccorHotels, το αποτέλεσμα είναι ένας Όμιλος που βρίσκεται στη μοναδική θέση να προσφέρει τις πιο κερδοφόρες αποδόσεις και τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης σε όλα τα τμήματα της αγοράς.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να παρέχουμε στους επισκέπτες μας την απαράμιλλη εξυπηρέτηση, διατηρώντας παράλληλα και τη φιλοδοξία να προσφέρουμε στους μετόχους και στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων εξαιρετική απόδοση της επένδυσης τους», πρόσθεσε ο κύριος Bazin. «Αξιοποιώντας τις λειτουργικές συνέργιες μεταξύ FRHI και AccorHotels, είμαστε στην κατάλληλη θέση για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των πολυτελών brands μας και να προσφέρουμε στους επισκέπτες ακόμα πιο συναρπαστικές επιλογές ξενοδοχείων και προορισμών για να εξερευνήσουν.»

Ο Chris Cahill ορίστηκε CEO Luxury Brands στον Όμιλο

Για την καλύτερη υποστήριξη της εξαγοράς, και στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου AccorHotels για ενίσχυση της πολυτέλειας και αναβάθμισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας,  η εταιρία έχει ορίσει τον Chris Cahill ως Chief Executive Officer, Luxury Brands. Σε αυτό το νέο ρόλο, ο Chris Cahill, ο οποίος θα γίνει επίσης μέλος του  Executive Committee του Ομίλου AccorHotels, θα διευθύνει τη διαδικασία ενσωμάτωσης της FRHI και θα είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική και τις παγκόσμιες δραστηριότητές των AccorHotels Luxury Brands. Η νέα αυτή δομή θα περιλαμβάνει τα Raffles, Fairmont, Sofitel Legend, So Sofitel, Sofitel, MGallery by Sofitel, Pullman και Swissôtel.

Ο Chris είναι ένας έμπειρος ξενοδόχος που έχει ηγηθεί πολλών επιτυχημένων συγχωνεύσεων, είναι εξοικειωμένος με τη διαχείριση πολλαπλών brand και διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα luxury operations, στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων 19 ετών εργασίας με την FRHI και τις προηγούμενες εταιρίες, ο Chris αποτελεί το ιδανικό στέλεχος για να διευθύνει τη συγχώνευση των brands Fairmont, Raffles και Swissôtel στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου AccorHotels, διασφαλίζοντας την ανάπτυξη. Πρόσφατα, διετέλεσε Executive Vice President Global Operations στην Las Vegas Sands Corp.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *