Εξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου

ΜΟΝΕΥ

Την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέρο, τη Μυτιλήνη, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο για ένα εξάμηνο, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, παρατείνεται για χρονικό διάστημα έξι μηνών, δηλαδή από 01/01/20 έως και 30/06/20, η μείωση κατά 30% των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα προαναφερόμενα νησιά και για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2859/200.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά στην «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών των αυξημένων προσφυγικών ροών στα νησιά Λέρο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο και Χίο», όπως  και «στο γεγονός ότι ο μέσος αριθμός των φιλοξενούμενων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των προαναφερόμενων νησιών κατά το χρονικό διάστημα 1.12.2018 έως 30/11/2019 υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας ανά νησί, όπως αυτή προσδιορίζεται από την πράξη σύστασης κάθε Κέντρου».

Tagged

1 σχόλιο στο “Εξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *