aegean

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Σημάτων προσέφυγε η Aegean Airlines κατά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ
Μια αντιδικία που έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Σημάτων στην Ισπανία (EUIPO EUROPEAN UNION INTELLECTUAL PROPERTY OFFICE) και δεν είδε καθ’όλη της πορεία της το φως της δημοσιότητας, είχε θετική έκβαση για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την 31η Ιουλίου 2018, με την έκδοση σχετικής απόφασης.
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (Aegean Airlines) », η οποία εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής άσκησε ανακοπή συγκεκριμένα κατά των Επιμελητηρίων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κατά της αιτήσεώς τους για την καταχώριση του υπ’ αριθμ. 015574197 σήματος, «AEGEAN CUISINE».
Το Ευρωπαϊκό Γραφείο έδωσε προθεσμία στην ανακόπτουσα εταιρεία έως και 30.04.2017, η οποία, κατόπιν του από 12.04.2017 αιτήματός της, παρατάθηκε έως και 30.06.2017, προκειμένου να υποβάλει τους ισχυρισμούς της προς τεκμηρίωση της ανακοπής, καθώς και σχετικό αποδεικτικό των ισχυρισμών της υλικό.
Υποστήριξε συνοπτικώς ότι η χρήση του λογότυπου του «Αegean Cuisine» προσομοιάζει με αυτό της «Aegean Airlines», ένα σήμα με μακρόχρονη φήμη κι ότι ελλοχεύει κίνδυνος σύγχυσης από την ομοιότητα των σημάτων στο καταναλωτικό κοινό.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και την 31η Ιουλίου 2018 εκδόθηκε στο Alicante η απόφαση του EUIPO.
Το EUIPO έκρινε ότι η χρήση του συγκεκριμένου σήματος δεν προκαλεί σύγχυση εφόσον η δράση «Αegean Cuisine» περιοριστεί στο αντικείμενό της που αφορά την διάδοση της κουζίνας των νησιών και δεν επεκταθεί σε παροχή αεροπορικών υπηρεσιών και δεν ικανοποίησε το αίτημα για μη καταχώρησή του ή αλλαγή του.
Κατά της αποφάσεως, η «Aegean Airlines» έχει δικαίωμα να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό εντός διμήνου.
Η πρωτοβουλία AegeanCuisine, ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου οι οποίες επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία, γεννήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση τής ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ιδιαίτερα δε των κρασιών, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας.
Τα νησιά του Αιγαίου παράγουν μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων τα οποία χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και μοναδικότητας. Όμως, για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη αναγνωρισιμότητα και εμπορευσιμότητα που τους αξίζει.
Τα νησιά του Αιγαίου, προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες τουρισμού οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό καθαρής θάλασσας, λαμπρού ήλιου, βαθιάς ιστορίας, παράδοσης και πολυσχιδούς πολιτισμού. Όμως, για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη διάρκεια και αξία που τους αξίζει.
Με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, ιδιαίτερα δε των κρασιών, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης θεματικού τουρισμού των νησιών μας, γεννήθηκε η πρωτοβουλία Aegean Cuisine, ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών που επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες τους, Αιγαιοπελαγίτικο Συναίσθημα και Εμπειρία.
Οι στόχοι του εγχειρήματος είναι η ανάδειξη του Αιγαίου ως τόπου με διαχρονικό οινο-γαστρονομικό πολιτισμό, η εξοικείωση του Έλληνα και ξένου καταναλωτή με τα αιγαιοπελαγίτικα προϊόντα, η προβολή και καθιέρωση των αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά και η προώθηση των αιγαιοπελαγίτικων προϊόντων σε δίκτυα λιανικής και χονδρικής πώλησης.
Η πρωτοβουλία AegeanCuisine, ξεκίνησε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Τ.Α) Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, συνεχίζει να σχεδιάζει και αναπτύσσει ενέργειες και δράσεις προς όφελος, αφενός των μελών-επιχειρήσεων και αφετέρου της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομμάτης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *