©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ευρώπη παραμένει αιώνιος προορισμός διακοπών για τους Αμερικανούς | Σημείο αναφοράς η Ιταλία | Κορυφαία προτίμηση η Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, τις πολιτικές αναταραχές και τον αυξημένο πληθωρισμό, οι διακοπές στην Ευρώπη συνεχίζουν να ευδοκιμούν, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο στους ποικίλους προορισμούς της.

Σύμφωνα με έρευνα των μελών της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων των Ηνωμένων Πολιτειών (USTOA), η Ιταλία παραμένει κορυφαίος  προορισμός, ακολουθούμενη από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισλανδία. Όσον αφορά τις χώρες “εκτός πεπατημένης”, η Ισλανδία κυριαρχεί, η Κροατία βρίσκεται επίσης στη λίστα, καθώς και η Νορβηγία, η οποία αποτελεί μια νέα “είσοδο” εφέτος.

“Η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα αίτημά μας για το 2023. Η συσσωρευμένη ζήτηση μπορεί να έχει επηρεάσει αυτή την εξέλιξη. Η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν πάντα ψηλά στη λίστα, αλλά οι πελάτες τώρα επιδεικνύουν ενδιαφέρον για πιο μοναδικούς προορισμούς, όπως να βιώσουν τη φύση. Επιζητούν πεζοπορίες στη Νορβηγία, θέαση του Βόρειου Σέλαος στην Ισλανδία και ιστιοπλοΐα στις Δαλματικές ακτές”, λέει η Sandy Anderson, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου  The Sulit Experience.

Σε μια άλλη έρευνα της Allianz, οι δύο δημοφιλέστεροι διεθνείς προορισμοί στην αμερικανική, ταξιδιωτική αγορά παραμένουν το Κανκούν και το Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο, στο Μεξικό, αλλά ο τρίτος είναι “στην άλλη πλευρά της γης”, το Λονδίνο.

Τα στοιχεία της Allianz δείχνουν ότι τα διεθνή ταξίδια των Αμερικανών κατά την περίοδο των διακοπών αντιπροσωπεύουν το 11% των 3 εκατομμυρίων ταξιδιών της. Οι ταξιδιώτες που αναζητούν διακοπές προς την άνοιξη επιδεικνύουν αυξημένο ενδιαφέρον κατά 600% για το Λονδίνο. Με το δολάριο να παραμένει ισχυρό σε παγκόσμια κλίμακα, οι ταξιδιώτες με αμείωτη επιθυμία να κάνουν διεθνείς διακοπές, τελικά κλείνουν -και πραγματοποιούν- αυτά τα ταξίδια.

Μμέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2023, η ALG Vacations προωθεί το πρόγραμμα “Ευρωπαϊκές Πόλεις και Θάλασσες”, προσφέροντας εξοικονόμηση χρημάτων σε ένα χαρτοφυλάκιο ευρωπαϊκών ξενοδοχείων.

Οι πελάτες που έχουν κλείσει ταξίδια έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, μπορούν να απολαύσουν έκπτωση άνω του 40% μέσω των Apple Vacations, Funjet Vacations, Travel Impressions ή United Vacations. Επιπλέον, οι πελάτες της United Vacations μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 200 δολάρια σε κρατήσεις που περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με έναν κωδικό προσφοράς.

Ακόμα καλύτερα, το πρόγραμμα ALGV Travel Protection Plus περιλαμβάνει τώρα εγγύηση τιμής για ταξίδια στην Ευρώπη. Εάν η τιμή του ξενοδοχείου μειωθεί μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, η κράτηση θα προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τη χαμηλότερη τιμή, κατόπιν αιτήματος.

Οι προσφορές για υπέροχους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τα Κανάρια Νησιά, θα ωθήσουν τους πελάτες να κάνουν κράτηση πριν από την Πρωτοχρονιά, όταν μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 20% στο Secrets Lanzarote Resort and Spa ή έως και 33% στο Hyatt Regency στο Άμστερνταμ.

“Αυτό το έτος και μέχρι το 2023, η Ευρώπη όχι μόνο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από τους ταξιδιώτες, αλλά χρειάστηκε επίσης να επανασχεδιάσουμε πολλά ταξίδια στην Ευρώπη [από τα προηγούμενα έτη]”, λέει η κα. Anderson. “Ως εκ τούτου, βλέπω την Ευρώπη να είναι δημοφιλής και να παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερη τάση μέχρι το 2024”, συμπληρώνει.

Οι προκαταβολές για τις κρατήσεις στην Ευρώπη με τη United Vacations έχουν μειωθεί κατά 100 δολάρια -από 350 δολάρια προκαταβολή σε 250 δολάρια. Οι Apple Vacations, Funjet Vacations και Travel Impressions απαιτούσαν κάποτε το πλήρες αεροπορικό κόστος για ταξίδια στην Ευρώπη, αλλά θα απαιτούν προκαταβολή μόνο 350 δολαρίων (για κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν πάνω από 45 ημέρες από την αναχώρηση).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *