FCSI και Electrolux Professional ανακοινώνουν την κριτική επιτροπή για τα Start Me Up Innovation 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Με την υποστήριξη της Electrolux Professional διαμορφώθηκε η κριτική επιτροπή για τα Βραβεία Start of Up Innovation, της  Foodservice Consultants Society InternationaI (FCSI), για το 2019.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής FCSI Professional αποτελούν οι: Ken Schwartz FCSI, της SSA Restaurant Design + Foodservice Consulting, από την Τάμπα της Φλόριντα, Joseph Schumaker, FCSI του SCG FoodSpace, από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Bettina von Massenbach, FCSI της Oyster Hospitality Management, από το Μόναχο της Γερμανίας, Thomas Mertens, FCSI της S.A: M GmbH, από το Kolbermoor της Γερμανίας, Brandon Kua, FCSI της Citrus Consult, από το Selangor της Μαλαισίας και ο Michele Cadamuro, Διευθυντής Ομάδας Σχεδίασης της Electrolux Professional, με έδρα το Pordenone της Ιταλίας.

Οι επιδράσεις από την εναλλαγή

Η έμπνευση των βραβείων 2019 Start Me Up Innovation Awards προήλθε από τη διεθνή κοινότητα Foodservice Consultants Society International (FCSI) και την Electrolux Professional, προκειμένου να προσφέρουν μια πλατφόρμα για τα νέα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις ιδέες ή τις λύσεις διεθνών, νεοσύστατων επιχειρήσεων, με τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στη μεταβολή – αλλαγή των κατεστημένων στη βιομηχανία εστίασης, ροφημάτων και ιματισμού.

Η συμμετοχή στα βραβεία είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη επιχείρηση, που λανσάρισε ένα νέο προϊόν ή μια λύση για τον κλάδο από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να συμπληρώσει κάποιος την αίτηση στην ιστοσελίδα της FCSI, εδώ. Η τελική ημερομηνία εισόδου είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Οι κριτές θα αποφασίσουν βασισμένοι σε έναν περιορισμένο κατάλογο νεοεισερχομένων, ενώ τα προϊόντα ή οι λύσεις που έχουν επιλεγεί για την τελική φάση θα παρουσιαστούν στους κριτές σε μία εκδήλωση τύπου «Shark Tank-style» (σύντομη εισήγηση – στρογγυλό τραπέζι), στο FCSI, το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, στο show της Host, στο Μιλάνο της Ιταλίας. Οι εκπρόσωποι από κάθε επιχείρηση θα έχουν 10 λεπτά στη διάθεσή τους για να αποδείξουν στους κριτές γιατί η συμμετοχή τους θα είναι άξια να λάβει την πρώτη θέση. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο πάρτι FCSI, αργότερα το ίδιο βράδυ.

Καταλύτης στη δημιουργικότητα

«Η καινοτομία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία λύσεων, για την αντιμετώπιση των νέων ή των υφιστάμενων προκλήσεων. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα, τα οποία επηρεάζουν την κατώτατη γραμμή των επιχειρήσεων, καθώς και την εμπειρία του επισκέπτη», λέει ο Schwartz.

«Αυτά τα βραβεία και η αναγνώριση που παρέχουν είναι ο καταλύτης που ωθεί τους ανθρώπους να είναι δημιουργικοί και να σκέφτονται πέρα από τον κανόνα. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις υιοθετούν συνήθως μια νέα προσέγγιση».

Αυτό αντανακλάται από τον Schumaker. «Πρέπει να προωθήσουμε την καινοτομία προς τα εμπρός και να αναγνωρίσουμε αυτές τις νέες επιχειρήσεις που οδηγούν τη βιομηχανία. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι ευέλικτες και φέρνουν νέες ιδέες και προοπτικές σε μια παλιά και αργά αναπτυσσόμενη βιομηχανία», τονίζει. Και συμπληρώνει: «Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις καινοτομούν, κερδοσκοπούν και φέρνουν νέα ζωή καθώς και πάθος σε μια πολύ παραδοσιακή και μεγάλη βιομηχανία βασισμένη στις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον Mertens, η ανάγκη να υιοθετηθεί η καινοτομία στον τομέα αυτό είναι ξεκάθαρη. «Πρέπει να δούμε πολύ περισσότερα για το τι ιδέες μπορούν να φέρουν οι νέοι άνθρωποι στις ολοκληρωμένες λύσεις και σχέδιά μας. Αν το κάνουμε αυτό από την πρώτη ώθηση της καινοτομίας, έχουμε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πολύ σπουδαία πράγματα», λέει.

Για τον Cadamuro, τα βραβεία αντιπροσωπεύουν «μια μεγάλη ευκαιρία δικτύωσης για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιαίτερα για τις αναδυόμενες δημιουργικές εταιρείες για να αποκτήσουν νέα ορατότητα και επιπλέον να πλησιάσουν τους τομείς της εστίασης, ροφημάτων και ιματισμού». Ο τομέας της φιλοξενίας, τονίζει, διαδραματίζει ένα βασικό ρόλο στην κοινωνία μας. «Είμαι βέβαιος ότι θα παίξει ακόμα μεγαλύτερο και ισχυρότερο ρόλο στο μέλλον. Καταλήγουμε σε μια απόκλιση στην βιομηχανία μας, στην οποία η καινοτομία θα είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος αντιμετώπισης νέων προκλήσεων», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ο Cadamuro πιστεύει ότι το starts-up «έχει τη δύναμη να φέρει μία νέα νοοτροπία στην κοινωνία επειδή βασίζεται σε μια ισχυρή προθυμία να αλλάξει προς το καλύτερο, να βελτιώσει τη ζωή και την εργασιακή ζωή των ανθρώπων». «Έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη. Τέλος, οι starts-up είναι οι πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην αγορά: συνήθως διοικούνται από νέες γενιές, με απώτερο σκοπό να έχουν λόγο στο να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *