filema

Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Lemnos Philema

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 διεξήχθη με επιτυχία το Press Event: Meet Lemnos Philema. Πρόκειται για την εκδήλωση που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Lemnos Philema, προκειμένου να παρουσιάσει τη δράσεις του αλλά και το νησί της Λήμνου στους εκπροσώπους τύπου της Αθήνας, σε επαγγελματίες της γαστρονομίας και σε φίλους του νησιού. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο γαστρονομίας Yoleni’s στο Κολωνάκι.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ: ο πολυχώρος “Αποθήκη” στη Λήμνο (Άνθεια Κώτση), το Taste Lemnos (Αλέξανδρος Αλεξάνδρου) και το Lemnos Wine Trails (Ελευθερία Κωνσταντάρα), μίλησαν για το φεστιβάλ Lemnos Philema και τους στόχους του. Εκτός των 10 παραγωγών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, με την παρουσία της τίμησε το φεστιβάλ και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε μια ουσιώδης, αναλυτική παρουσίαση της Λήμνου ως ταξιδιωτικός προορισμός με χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες της. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι παραγωγοί και τα προϊόντα που συμμετέχουν στο “Lemnos Philema” 2018 καθώς και οι παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα την περίοδο του φεστιβάλ. Μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία κρασιών και άλλες γαστρονομικές περιηγήσεις θα πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση. Ανακοινώθηκε επίσης η συμμετοχή των chef Αλέξανδρου Παπανδρέου και Ανδρέα Λαγού στο Lemnos Philema, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα live cooking session τις ημέρες του φεστιβάλ.

Προϊόντα της Λήμνου

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα της Λήμνου όπως διάφορα τυριά, θαλασσινά, αρτοσκευάσματα, παραδοσιακά γλυκά (βενιζελικά, γλυκό του κουταλιού φιστίκι και σαμσά), αλλά και 2 συνταγές μαγειρεμένες με Λημνιά προϊόντα: φλωμάρι με κόκκινη σάλτσα, καβουρμά χοιρινό και τριμμένο μελίχλωρο και άφκο (τοπική φάβα) με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστό μύδι. Τα εδέσματα συνόδευσε επάξια η πληθώρα ετικετών κρασιού από τα 5 οινοποιεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ φέτος. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς που παραβρέθηκαν στο press event μαθαίνοντας από πρώτο χέρι για τα προϊόντα τους.

Τέλος, το Lemnos Philema υποστηρίζει την οργάνωση “Μπορούμε” και φροντίσαμε ούτε μία μερίδα φαγητού από το Press Event: Meet Lemnos Philema, να μη πάει χαμένη.

Οι διοργανωτές, Δέσποινα Παντελία και Άνθεια Κώτση (“Αποθήκη”), Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (Taste Lemnos), και Ελευθερία Κωνσταντάρα (Lemnos Wine Trails) ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και όλους τους καλεσμένους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν οι 21 παραγωγοί που συμμετέχουν στο Lemnos Philema 2018 και δεν σταματούν να προσφέρουν στους καταναλωτές με κόπο και όρεξη τα μοναδικά προϊόντα τους.

Το φεστιβάλ θα γίνει στις 27, 28 & 29 Ιουλίου στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο λιμανάκι της Μύρινας, στη Λήμνο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *