“Φιλικές” για τις τσέπες των ταξιδιωτών οι κρατήσεις ξενοδοχείων της τελευταίας στιγμής

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σωτήριες για τις… τσέπες των ταξιδιωτών είναι οι κρατήσεις ξενοδοχείων της τελευταίας στιγμής, με τις κρατήσεις που γίνονται αυθημερόν με τη διαμονή να είναι έως και 23% πιο οικονομικές.

Πολύ φιλικές ως προς τον προϋπολογισμό των ταξιδιωτών είναι οι κρατήσεις ξενοδοχείων της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το ξενοδοχειακό portal HRS, στην Κολωνία.

Στη μελέτη, η οποία ασχολήθηκε με τη συμπεριφορά των κρατήσεων που αφορούν ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις μέσες τιμές των δωματίων την τελευταία πενταετία σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της κράτησης και του ταξιδιού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι αυθόρμητοι ταξιδιώτες αποτελούν τη μειοψηφία. Μόνο ένας στους 10 επαγγελματίες ταξιδιώτες πραγματοποιεί την κράτηση την ίδια ημέρα του ταξιδιού. Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών ταξιδιωτών (58%) πραγματοποιούν κράτηση μέχρι δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ περίπου το ένα τρίτο των κρατήσεων υλοποιούνται αρκετά νωρίτερα (14 και περισσότερες ημέρες) και «κοστίζουν» περίπου 10% ακριβότερα.

Η συνεχώς αυξανόμενη ψηφιακή παγκοσμιοποίηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των κρατήσεων ξενοδοχείων της τελευταίας στιγμής. Αυτό υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της HRS, Tobias Ragge. «Οι κρατήσεις από κινητό είναι μια αυξανόμενη τάση, η οποία θα αποφασίσει για το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας», λέει ο ίδιος.

Και συμπληρώνει: «Σήμερα, ήδη το 40% του συνόλου των αναζητήσεων στην ιστοσελίδα μας γίνονται με smartphones και tablets».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *