money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Financial Times: Το μερίδιο της Ελλάδας στις κρατήσεις πτήσεων, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2019 | Σε αναμονή των εξαγγελιών Johnson

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόλο που υπάρχει μικρή σαφήνεια για το πώς θα εξελιχθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αυτό το Καλοκαίρι, οι τουρίστες επικεντρώνονται σε προορισμούς που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ανοίξουν, σύμφωνα με μια ανάλυση των Financial Times των δεδομένων από τη Skyscanner, την ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων. 

Διάγραμμα που δείχνει την Τουρκία και την Ελλάδα κερδίζουν δημοτικότητα με τους ταξιδιώτες

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία, που και οι δύο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον Τουρισμό, συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό κρατήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, από ότι σε αυτό το σημείο το 2019, την τελευταία κανονική θερινή περίοδο.

Το μερίδιο των κρατήσεων για την Ελλάδα αυξήθηκε 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,6%, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 160 χωρών που περιλαμβάνονται στην ανάλυση.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, Jet2, δήλωσε ότι οι κρατήσεις προς την Κύπρο αυξήθηκαν απότομα τον Μάρτιο, αφού η χώρα δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι Βρετανοί θα είναι ευπρόσδεκτοι αυτό το Καλοκαίρι.

Ανέφερε επίσης αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα αφού είπε ότι θα καλωσορίσει επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αντισώματα ή έχουν δοκιμαστεί αρνητικά για κορονοϊό.

Η British Airways σκέφτεται ακόμη και να δρομολογήσει μερικά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα της στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με αυτό.

Ωστόσο, οι τουρίστες αντιμετωπίζουν μερικά παραδοσιακά καλοκαιρινά hotspots πιο προσεκτικά. Το ποσοστιαίο μερίδιο των κρατήσεων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, μειώθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Αυτό υποστηρίζεται από στοιχεία από την OAG, τα οποία δείχνουν ότι η προγραμματισμένη αεροπορική χωρητικότητα αυτό το Καλοκαίρι, αν και υπόκειται σε αναθεώρηση, αναμένεται να φτάσει τα τρία πέμπτα της κορυφής του 2019 στην Ιταλία και μόλις στα μισά επίπεδα του καλοκαιριού του 2019, στην Γαλλία.

Η DW

Με το θέμα όμως ασχολείται και η DW, που γράφει:

“Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Επιβεβαιώνοντας το άνοιγμα των καταστημάτων -εστίασης και λιανεμπορίου- στις 12 Απριλίου, ίσως ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας, σκοπός είναι να στρέψει τη συζήτηση στις ρυθμίσεις των διεθνών ταξιδιών, καθώς οι Βρετανοί ήδη σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σύμφωνα με δεδομένα που άντλησαν οι Financial Times από το Skyscanner, οι κρατήσεις πτήσεων προς την Ελλάδα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2019, το τελευταίο καλοκαίρι προ πανδημίας, καθώς μεταξύ των 160 δημοφιλέστερων προορισμών για τους Βρετανούς η Ελλάδα κατείχε το 4% των κρατήσεων. Ο αριθμός αυξήθηκε φέτος στο 8.6%.

ksd PRIMAGEL
adv

Χαρακτηριστικά, η British Airways εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποια από τα μεγαλύτερά της αεροπλάνα σε δρομολόγια προς την Ελλάδα. Σημαντικός παράγοντας για το αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών είναι ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα δέχονται τους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, πιθανότατα χωρίς την επιβολή καραντίνας.

Πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες… χώρες

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τους διεθνείς προορισμούς, κατά τον οποίο οι χώρες θα χωρίζονται σε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες ανάλογα με την επικινδυνότητά τους. Παράλληλα  η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την εισήγηση «πιστοποιητικών εμβολιασμού».

Η λίστα με την κατηγοριοποίηση των χωρών πιθανότατα δεν θα ανακοινωθεί νωρίτερα από τις 10 Μαΐου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν την άρση της απαγόρευσης των διεθνών ταξιδιών στις 17 Μαΐου, όπως αναμένεται με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, Ελλάδα και Κύπρος εντάσσονται στις χώρες που θα μπορούν να επισκεφτούν οι Βρετανοί το καλοκαίρι. Η λίστα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση και μετά από αξιολόγηση της κυβέρνησης για τον κίνδυνο στις χώρες προορισμού, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, την εμφάνιση μεταλλάξεων, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών στην εκάστοτε χώρα”.

1 σχόλιο στο “Financial Times: Το μερίδιο της Ελλάδας στις κρατήσεις πτήσεων, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2019 | Σε αναμονή των εξαγγελιών Johnson

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *