©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

FocusBari-YouGov: 6 στους 10 Έλληνες μειώνουν ή κόβουν τις διακοπές λόγω ακρίβειας | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Σύμφωνα με την τελευταία Online Ποσοτική Πανελλαδική Έρευνα (CAWI) της Focus Bari σε δείγμα 1000 ανδρών και γυναικών 18-64 χρόνων, μέσω ΥouGov panel, που διεξήχθη μεταξύ 5 και 12 Απριλίου 2022, που εξέτασε τις αλλαγές στις τιμές, τις αλλαγές στην κατανάλωση και την ανησυχία και την στάση των καταναλωτών, το 32% θα μειώσει τις διακοπές και το 29% δεν θα κάνει καθόλου!!!

Σύμφωνα με την έρευνα, έγινε διερεύνηση σε 18 κατηγορίες προϊόντων & υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά και οι καταναλωτές και κατά μέσο όρο οι καταναλωτές θεωρούν ότι έχει
ανέβει υπερβολικά ή αρκετά η τιμή για 11 είδη από τα 18!

Ρεύμα, καύσιμα σπιτιού & αυτοκινήτου, καθώς και είδη σουπερμάρκετ / τρόφιμα & ποτά, έχουν ακριβύνει υπερβολικά κατά τη γνώμη σχεδόν όλων των Ελλήνων.

Λόγω της ακρίβειας, 7 στους 10 Έλληνες έχουν μειώσει την κατανάλωση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και σε ένδυση / υπόδηση, διασκέδαση, ταξίδια / διακοπές, κ.ά..

Με μια ματιά, οι ΕΠΤΑ στους ΔΕΚΑ Έλληνες έχουν κάνει περικοπές επειδή δεν τους φτάνουν τα έσοδά τους, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης!

Από όσους έχουν περικόψει ή σταματήσει τελείως την κάθε δαπάνη, ο κύριος λόγος είναι η ανεπάρκεια εισοδημάτων. Ειδικά στις διακοπές – ταξίδια, αυτοί που απαντούν ότι δεν επαρκεί το εισόδημά τους, είναι το 72%.

Οικονομία σε ρεύμα & καύσιμα, αγορά των απολύτως απαραιτήτων και αναζήτηση προσφορών χαρακτηρίζουν την ζωή των Ελλήνων καταναλωτών σήμερα, ενώ οι Έλληνες ανησυχούν
σοβαρά για την ακρίβεια περισσότερο κι από τον πόλεμο, την πανδημία και την ενδοοικογενειακή βία!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ, ΕΔΩ.

Tagged

1 σχόλιο στο “FocusBari-YouGov: 6 στους 10 Έλληνες μειώνουν ή κόβουν τις διακοπές λόγω ακρίβειας | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *