Αρχική > ΔΙΕΘΝΗ > Φόρο ρύπανσης στα κρουαζιερόπλοια επιβάλλει η Βαρκελώνη
barcelona
Photo by Enes on Unsplash

Φόρο ρύπανσης στα κρουαζιερόπλοια επιβάλλει η Βαρκελώνη

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έναν νέο φόρο για την καταπολέμηση της ρύπανσης θα εφαρμόσει σύντομα η Βαρκελώνη στα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στο λιμάνι της, όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Κλιματικής Δράσης της Καταλονίας, Teresa Jordà.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Jordà, ο νέος φόρος για τα κρουαζιερόπλοια θα ανακοινωθεί “τις επόμενες εβδομάδες” και στόχος του είναι η αντιμετώπιση της ρύπανσης που προκαλούν.

Ο νέος φόρος θα είναι ο τρίτος που θα επιβαρύνει όσους επισκέπτονται τη Βαρκελώνη, καθώς  θα προστεθεί στον τουριστικό φόρο της κυβέρνησης της Καταλονίας, ο οποίος για τους επιβάτες κρουαζιέρας είναι τρία ευρώ για διαμονή άνω των δώδεκα ωρών και ένα ευρώ για διαμονή κάτω των δώδεκα ωρών, καθώς και στην ημερήσια επιβάρυνση του 1,75 ευρώ που έχει οριστεί ειδικά για τη Βαρκελώνη, για επίσκεψη στην πόλη.

“Αναμένουμε να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε, τις επόμενες εβδομάδες, την πρόταση της κυβέρνησης για τη νομοθετική ρύθμιση των ρύπων στις λιμενικές ζώνες της Καταλονίας και θα χαρούμε πολύ να μπορέσουμε να μοιραστούμε με το δημαρχείο της Βαρκελώνης το έργο που επιτελέστηκε και τον τύπο αυτού του φόρου”, είπε η κα. Jordà.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε ως απάντηση σε επιστολή που έστειλε η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Ada Colau, στο υπουργείο Μεταφορών και στο λιμάνι της Βαρκελώνης, στις 24 Μαΐου, στην οποία πρότεινε τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας από διάφορες αρχές, για τη συζήτηση του περιορισμού του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων, που καταπλέουν στο λιμάνι της πόλης, όπως ακριβώς έκανε η Πάλμα, στο νησί της Μαγιόρκα.

Η Πάλμα έχει ήδη θέσει όρια στα κρουαζιερόπλοια και μόνο τρία μπορούν πλέον να εισέλθουν στην πόλη ταυτόχρονα.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *