Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Celestyal Cruises. Από αριστερά, ο κ. Πυθαγόρας Νάγος, αντιπρόεδρος Πωλήσεων, η κα. Φρόσω Ζαρουλέα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων και ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises.

«Φουρτούνες» στην Κρουαζιέρα «βλέπει» η Celestyal Cruises

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 2017 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της Κρουαζιέρας, με τα πρώτα μηνύματα να δείχνουν ότι για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που περιλαμβάνει το Αιγαίο, θα υπάρξει σοβαρή πτώση 30% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων από μεγάλες εταιρίες. Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της  Celestyal Cruises και νεοεκλεγείς πρόεδρος της CLIA Ευρώπης, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε χθες η εταιρία, παρουσιάζοντας τις αναπτυξιακές της κινήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, η έλλειψη των κατάλληλων υποδομών και η αδυναμία της χώρας μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ξένων ομίλων του κλάδου δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Celestyal Cruises, κ. Πυθαγόρας Νάγος έκανε εκτενή αναφορά στην ανθεκτικότητα που επέδειξαν φέτος οι αγορές και ειδικά η ελληνική, παρουσιάζοντας αύξηση των Ελλήνων επιβατών, της τάξεως του 48%. Παράλληλα, αύξηση 20% καταγράφηκε από την τουρκική αγορά, ενώ ανοδικά διαμορφώθηκαν και οι μεμονωμένοι τουρίστες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σε αναπτυξιακή τροχιά η εταιρία

Αυξημένες ήταν οι προσεγγίσεις της εταιρίας στα ελληνικά λιμάνια που έφτασαν τις 821, ενισχύοντας σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα νησιά όπως η Σάμος και η Κως που αντιμετώπισαν μεγάλη μείωση του τουριστικού ρεύματος. Συγκεκριμένα, ο κ. Νάγος επεσήμανε ότι η Celestyal Cruises, μέσα στο 2016, μετέφερε 117.000 επιβάτες με 660.000 συνολικές επισκέψεις σε ελληνικούς προορισμούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τέταρτο χρόνο δραστηριοποίησης της εταιρίας στην Κούβα όπου αναμένει αύξηση 63% σε γκρουπ και συνολικά 39.000 επιβάτες.

celestyal Ολοκληρώνοντας, τόνισε τη δέσμευση της εταιρίας για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, με συνεχείς επενδύσεις όπως στο σύστημα κρατήσεων. «Αυτές οι προσπάθειες επιβραβεύονται τόσο από τους επιβάτες όσο και από τη διεθνή αγορά με την ανάδειξή της Celestyal Cruises ως «Best Value for Money Cruise Line 2016» από το Cruise Critic UK», είπε, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία οι επιβάτες κατατάσσουν τη Celestyal Cruises στην κορυφή των προτιμήσεών τους, καθώς οι 9 στους 10 θα τη σύστηναν σε φίλους τους.

celestyalΤον λόγο στη συνέχεια, έλαβε ο αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων καπ. Γιώργος Κουμπενάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαρκείς επενδύσεις της εταιρίας στη χώρα μας, συμβάλλοντας πολυδιάστατα στην ελληνική οικονομία.

Όπως είπε, τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρίας για το 2016 ανήλθαν στα 35,2 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο οι προβλεπόμενες δαπάνες συντήρησης και αναβάθμισης του στόλου μέσα στο 2017, θα προσεγγίσουν τα 16 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπογράμμισε τη δέσμευση της εταιρίας  για βιώσιμη ανάπτυξη, παρουσιάζοντας τα σημαντικά αποτελέσματα που η εταιρία έχει επιτύχει στο πλαίσιο αυτό, όπως 20% μείωση απορριμμάτων, 11% μείωση αέριων εκπομπών ρύπων, εξοικονόμηση 13.000 τόνων πετρελαίου τα τελευταία 7 χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι το 50% του νερού που καταναλώνεται προέρχεται από θαλασσινό νερό.

celestyalΣτο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Celestyal Cruises αναφέρθηκε, τέλος, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal, κα. Φρόσω Ζαρουλέα, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Προορισμοί Γνώσης». Το Πρόγραμμα έχει εκκινήσει η ίδια η εταιρία, ήδη από το 2015, μεταφέροντας τη γνώση και ανοίγοντας τους ορίζοντες, σε περισσότερους από 1.200 μαθητές των νησιών της Μήλου, Ίου και Πάτμου.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε, επίσης, ένας εκ των εμπνευστών του Προγράμματος, ο καθηγητής μαθηματικών, κος Α. Μαυρομμάτης, ο οποίος παρουσίασε τη σημασία και τον αντίκτυπο που είχε η συνέχιση του προγράμματος για 459 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων στο νησί της Πάτμου μέσα στο 2016.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *