ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Fritz Joussen: Στο 80% του 2019 ήδη, οι κρατήσεις για φέτος | Ακόμη 1,3 εκατομμύρια πελάτες σε 4 εβδομάδες | +14% οι μέσες τιμές | ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικά αυξημένη εμφανίζεται η καμπύλη των κρατήσεων για το φετινό Καλοκαίρι, για την TUI, με τις κρατήσεις, μέχρι στιγμής, να ανέρχονται στο 80% των προ-πανδημικών επιπέδων του 2019. Ενώ, μόνο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ο κορυφαίος tour operator προσέλκυσε επιπλέον 1,3 εκατομμύρια πελάτες, που σημαίνει ότι, επί του παρόντος, για ολόκληρη την χειμερινή περίοδο 21/22 και το καλοκαίρι του 2022, οι κρατήσεις είναι πολύ πάνω από τα 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες που ανακοινώθηκαν στα τέλη Μαρτίου. Αυτά υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen, σε επιστολή του στο προσωπικό του ομίλου, επισημαίνοντας την επιστροφή στην κανονικότητα.

ksd photo
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερη δυναμική για το Καλοκαίρι καταγράφουν η TUI Γερμανίας και η TUI Ολλανδίας, με τις κρατήσεις τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες να κυμαίνονται σε διψήφιο ποσοστό, πάνω από το συγκρίσιμο επίπεδο του Καλοκαιριού του 2019.

Όσον αφορά στη συνολική τάση των κρατήσεων για το Καλοκαίρι, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να προηγείται, παρουσιάζοντας αύξηση 14%, σε σύγκριση με το Καλοκαίρι του 2019.

Ο κ. Joussen υπογραμμίζει και την τάση για αυξημένες δαπάνες για διακοπές από πλευράς των καταναλωτών. “Για τον Χειμώνα 2021/22 είδαμε αύξηση 14% στις μέσες τιμές και για Καλοκαίρι οι τιμές είναι αυξημένες κατά 20%”, λέει.

Επίσης, δύο ακόμη τάσεις που παρατηρούνται είναι ότι, οι καταναλωτές κάνουν κρατήσεις σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από την υλοποίηση των ταξιδιών και σε υψηλότερης ποιότητας καταλύματα. “Αυτό είναι καλό για τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία των επιχειρήσεων”, τονίζει.

Όσον αφορά τις πασχαλινές διακοπές, οι συντελεστές πληρότητας των αεροσκαφών της TUI ήταν 95% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 91% στη Γερμανία.

Ακόμη, 1,1 εκατομμύρια παραθεριστές ταξίδεψαν με την TUI για τις πασχαλινές διακοπές τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο όγκος των ταξιδιωτών ήταν 107% αυξημένος, σε σύγκριση με το 2019. Μάλιστα, η θετική τάση των κρατήσεων συνεχίζεται, με τα επίπεδα κρατήσεων να διαμορφώνονται στο 117% από τη Δευτέρα του Πάσχα, σε σύγκριση με το 2019.

money tourism photo
Εκδρομές στην ορεινή “άγνωστη” Ρόδο, διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία η TUI | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε όλο τον όμιλο, τον Απρίλιο, ήταν επίσης σημαντικά υψηλότερες, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω από 60% (Γερμανία).

“Όλα αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις τάσεις και τις προβλέψεις των τελευταίων εβδομάδων. Η θετική τάση συνεχίζεται. Οι κρατήσεις αυξάνονται σημαντικά και μπορούμε να περιμένουμε ένα καλό καλοκαίρι 2022. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να πως ότι η επιχείρησή μας είναι και πάλι σε καλό δρόμο!”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της TUI.

Αποπληρωμή δανείων και ενίσχυση της ρευστότητας

Επί του παρόντος, η TUI δεν αντλεί κρατικά δάνεια -συνεχίζει, ωστόσο, να έχει πιστωτικές δυνατότητες από τις οποίες θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια. “Πρόκειται για μια αντίστοιχη διευκόλυνση υπερανάληψης, παρόμοια με εκείνες που είναι διαθέσιμες σε κάθε πελάτη ιδιωτικής τράπεζας”, λέει ο κ. Joussen. Ωστόσο, η εταιρία, επέστρεψε μέρος των πιστωτικών γραμμών που της διέθεσε το γερμανικό κράτος και τα τραπεζικά τράπεζες και, εντούτοις, η ρευστότητά της αυξήθηκε από 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο (πρώτο τριμηνιαία έκθεση) σε 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

Μετά την επιστροφή της πιστωτικής γραμμής ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, η εταιρία είχε περίπου 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα, στις αρχές Απριλίου. “Χάρη στην επιτυχημένη διαχείριση του κόστους και τις ισχυρές κρατήσεις, αυτή η θετική τάση συνεχίζεται (Οι σχετικές λεπτομέρειες θα αναφερθούν στην έκθεση εξαμήνου τον Μάιο). Είναι σαφές ότι οι προοπτικές και οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται από τις κρατήσεις και τις πωλήσεις”,τονίζει ο ίδιος.

ksd photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η σταθεροποίηση της αγοράς, η εξέλιξη των κρατήσεων και ο συνεπής μετασχηματισμός της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούν τη βάση για να συνεχίσει να μειώνουμε σταθερά τη χρηματοδοτική ενίσχυση που έλαβε για την πανδημία. “Βήμα προς βήμα, θα επιστρέψουμε τις πιστωτικές γραμμές και θα μειώσουμε το χρέος μας. Η επόμενη αποπληρωμή πρόκειται να πραγματοποιηθεί αμέσως. Ισχύει αυτό που λέγαμε πάντα: Θέλουμε και θα αποπληρώσουμε τη βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Ως εκ τούτου, θα γίνουμε και πάλι μια “κανονική” επιχείρηση, που μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στην ανάπτυξη”, επισημαίνει ο επικεφαλής της TUI.

Ολική επαναφορά

Πάνω από 1 εκατομμύριο εμπειρίες-εκδρομές και δραστηριότητες που πωλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο – οι αποκλειστικές προσφορές TUIonly σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Το 1ο τρίμηνο του 2022, η TUI πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο εκδρομές, δραστηριότητες και περιηγήσεις, σχεδόν δέκα φορές πάνω από το αντίστοιχο τρίμηνο το προηγούμενο έτος. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μέσες τιμές για το Musement, για την καλοκαιρινή περίοδο είναι σημαντικά υψηλότερες από τα επίπεδα του 2019.

Επίσης, το χαρτοφυλάκιο της TUI Collection έχει επαναλειτουργήσει και αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς από 350 σε 650 υψηλής ποιότητας εμπειρίες που διατίθενται αποκλειστικά από την TUI.

Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ενώ για τον τομέα της κρουαζιέρας οι εταιρίες του ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη για ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Και καταλήγει ο επικεφαλής του ομίλου TUI στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους: “Μετά το «κόκκινο» 2020 και το «πορτοκαλί» 2021, τα φώτα είναι πλέον «πράσινα» το 2022. Η TUI επιστρέφει στον δρόμο της επιτυχίας, βήμα βήμα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική σας δέσμευση, αγαπητοί συνάδελφοι. Η διαχείριση κρίσεων και ο μετασχηματισμός ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια. Μαζί, κοιτάμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και εξακολουθούμε να έχουμε πολλά σχέδια για την TUI. Οι τελευταίοι μήνες αποδεικνύουν ότι έχουμε βάσιμους λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Είμαι ευγνώμων που παραμείνατε όλοι τόσο ενωμένοι όταν ο άνεμος ήταν εναντίον μας. Οι πασχαλινές συναλλαγές ήταν πολύ καλές και οι προετοιμασίες για την περίοδο αιχμής έχουν ολοκληρωθεί – τώρα η εστίασή μας είναι σε ένα επιτυχημένο Καλοκαίρι. Τα δύο επόμενα τρίμηνα έχουν μεγάλη σημασία για εμάς – όπως πάντα στον τουρισμό. Τα θεμέλια μιας καλής οικονομικής χρονιάς είναι εδώ και μας βλέπω σε ασφαλές έδαφος. Ευχαριστούμε όλη την ομάδα της TUI για την φανταστική προσπάθεια, το κίνητρο και τη μοναδική ενέργεια”!

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *